Index Vakbarát Hírportál

Új kábítószertől őrülnek meg Floridában

2015. április 6., hétfő 23:05

A floridai rendőrségnek igencsak meggyűlt a baja egy új dizájnerdroggal, a Flakkával. A fürdősódrogok közé sorolható anyag a kínai vegyipar újabb elképesztő terméke: a szerhasználók sebezhetetlennek hiszik magukat tőle, de sajnos ez a szörnyű viselkedésükön is meglátszik.

A szakértők szerint a Flakka, az alfa-PVP-ből gyártott katinon szintetikus változata legalább olyan erős stimuláns, mint a kokain, az MDMA (metiléndioxi-metamfetamin, azaz ecstasy), vagy a kristályos metamfetamin (kristálymet). A szer egy rapsztárról, illetve a gyönyörű, csábító nőket leíró spanyol szóról kapta a nevét, de ez ne tévesszen meg senkit: a Flakka hatása inkább a trash metált és a dominátrixok kedvességét idézi. Három sztori:

A tüneteket így írta le Jim Hall, a Nova Southeastern Egyetem epidemiológusa:

Mostanában egyre több olyan esetet látunk, amire eksztatikus delíriumként hivatkozunk. Hipertermia lép fel, ez általában negyvenfokos lázzal jár. Az egyének pszichotikussá válnak tőle, gyakran letépik a ruháikat, és őrjöngve szaladgálnak az utcán. Az adrenalintól olyan erő tombol bennük, hogy négy-öt rendőrnek kell lefognia őket. Ha ezután nem kapnak azonnal orvosi segítséget, akár meg is halhatnak.

Rovatok