Index Vakbarát Hírportál

Bizonyított tény: nem ők szartak a folyosóra

2015. június 24., szerda 17:01

Hátborzongatóan gusztustalan rejtély gyötörte az atlantai Atlas Logistics Group vezetőségét:

ki hagyott több kupac ürüléket a zöldségraktár folyosóján?

A vállalat nem bízta az ügyet valami furfangosan kérdező Colombóra, hanem inkább tudományos eszközökhöz fordult. Listát készítettek a raktárban dolgozókról, és mindenkit megkértek arra, hogy önként vegyen részt egy dns-teszten.

Két alkalmazott, Jack Lowe és Dennsi Reynolds is rajta volt a potenciális elkövetők listáján, és mivel aggódtak, hogy a dns-tesztet elkerülve esetleg kirúghatják őket, inkább belementek a tesztbe. Az eredmény negatív lett, hiszen nem ők voltak a tettesek.

Lowe és Reynolds azonban aggódni kezdett, hogy a munkahelyük mihez kezd majd a genetikai adataikkal. Hét hónappal a teszt után, 2013 májusában beperelték a munkahelyüket, a szövetségi GINA (Genetic Information Nondiscrimination Act) rendeletre hivatkozva, ami megtiltja a genetikai adatok ilyen jellegű gyűjtését.

A két férfi most májusban nyerte meg a pert, és hétfőn 2,2 millió dollárt ítélt nekik a bíróság. Az ügy az amerikai jogrendben precedens értékű, főleg, hogy ez volt az első olyan eset, amelynek a GINA volt az alapja. 

Ez mind nagyon szép, de még mindig nem kaptunk választ arra, hogy ki gyalázta meg a zöldségraktár folyosóját.

Rovatok