Index Vakbarát Hírportál

Mitől szép a pénisz? A tudomány válaszol!

2015. július 24., péntek 10:12

Svájci kutatók 105 különböző korú, szexuálisan aktív nő véleményére hagyatkozva megpróbálták kideríteni, hogy mi teszi a péniszt vonzóvá. Erről született tanulmányukat a Journal os Sexual Medicine tudományos szaklap hozta le.

A vizsgálatban arra kérték meg a 16-45 éves nőket, hogy nézzenek meg péniszekről készült fotókat, és értékeljék azokat, hogy szerintük mennyire néznek ki normálisan. Ezután a részletekről is kifaggatták őket, hogy mely tulajdonságokat tartják fontosnak, amikor a pénisz esztétikájáról döntenek.

Fontossági sorrendbe kellett rakniuk a

A nyílás nem sokat számított, ahogy a here sem, és a harmadik legkevésbé fontos tulajdonság - látvány szempontjából - a pénisz hossza volt. A hölgyeket leginkább az összbenyomás érdekelte, és meglepően fontosnak tartották a szőrzetet, a harmadik helyre pedig az átmérő és a bőr került, és a makk formája vezeti a toplistát.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a tudomány a bulvárlapok szolgálatába állt, meg kell jegyeznünk, hogy a vizsgálat orvosi szempontból is fontos. Sok férfi péniszén a nyílás nem a csúcs közepén található, hanem lejjebb, és sokan plasztikai sebésszel rakatják a helyére a lyukat, mert azt abnormálisnak hiszik. Most kiderült, hogy a nőket nem foglalkoztatja ez a kérdés, emiatt nem kell aggódni.

Rovatok