Index Vakbarát Hírportál

Ön tud helyesen írni?

2015. augusztus 27., csütörtök 07:59

Itt az iskolakezdés, jönnek a nyelvtanórák, a helyesírási tesztek meg a gyerek kellemetlen kérdései. Ráadásul megváltozott a helyesírási szabályzat is. 12 kérdéses kvízünkben tesztelje velünk, mit tud az új szabályokról!

A Magyar Tudományos Akadémia még májusban beharangozta, hogy szeptember elején jön A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása. Pontos időpontot akkor sem mondtak, de végre tényleg megérkezett a 2003 óta készülő új szabályzat (ha van „Leghosszabb ideig készült helyesírási szabályzatok” kategória a Guinness Rekordok Könyvében, valószínűleg bekerül). Átfogó újítások nincsenek benne, viszont sok apróság változott.

Tesztelje velünk, mennyire megy majd az új helyesírás! A kitöltés után részletesen elmagyarázzuk, miért kell valamit úgy írni az új szabályzat szerint, ahogy sosem gondolta volna. Csalni, lesni, puskázni lehet, de nem érdemes, mert a játék időre megy. 12 kérdéssel köszöntjük a 12. kiadást.

Minden kérdés megválaszolására 20 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Rovatok