Index Vakbarát Hírportál

Brazíliában hepatitiszt kapott egy lány a csapvíztől

2015. szeptember 2., szerda 17:20

Egy 23 éves lány fertőződött meg hepatitisszel São Paulóban, miután a csapvízének fanyar szaga lett és fehéres színű véváltozott, írja a Tech Insider.

A lányon kívül az egész családja és később az egész városnegyed megbetegedett. A területen a Sabesp nevű vállalat felelős a víztisztaságáért, akik többször is kilátogattak a helyszínre, de nem találtak semmi kivetni valót a víztisztaságában. A helyiek szerint a Sabesp tudta jól, hogy a víz fertöző, de eltitkolta azt előlük És mivel főként a gettónegyedet érinti a probléma, a helyiek nem tudják elkerülni a csapvízből való ivást, mivel üveges vízre már nincs pénzük. Többen el is vesztették már a munkájukat, mert annyira lebetegedtek, hogy képtelenek voltak dolgozni. 

A probléma hátterében az állhat, hogy a São Paulo-i víztisztító rendszer túlterhelt, így nem tudja megtisztítani a folyókat, amelyekbe a helyiek folyamatosan szemetelnek. A hosszan tartó szárazság is ront a helyzeten, mivel az esővíz segítene a víz tisztulásában. A térséget már jó ideje szárazság sújtja, így amíg rendes méretű esőzés nem jön, addig nem látszik, hogy hogyan oldódhatna meg a helyzet. 

Rovatok