Index Vakbarát Hírportál

A leopárdok halásznak sem utolsók

2015. szeptember 4., péntek 10:33

Botswanában nem ritka, hogy a leopárdok a helyi mocsaras tavakban halásznak, de igazán jó fotókat csak ritkán készítenek az állatokról. Egy Abel Coelho nevű fotósnak most mégis sikerült a dolog.

A Savuti csatorna körül ólálkodó leopárd először csak a parton sétálgatott, majd egy hirtelen ugrással a sáros vízben termett. Coelho, aki civilben amúgy villamosmérnök, fotószafarin vett részt, és hihetetlen szerencséje volt, hogy pont a megfelelő helyen ült, mikor az állatok megjelentek.

„A vezetőnk kapott egy tippet, hogy leopárdokat láttak a területen, hát kimentünk. Láttuk a harcsákat a vízben, de nem hittük, hogy a leopárdok nekiállnak halászni. Aztán láttuk, hogy jön a leopárd a vízilovak medencéje felől a csatorna felé. Ahogy a macskák szoktak, félig settenkedve, félig nemtörődöm lépésekkel, néha oda-odanézve a medence vizére. Bele is mászott később, látszott rajta, hogy annyira nincs oda a sárért, de azért csak bement a közepére. Egy pillanatra megállt, aztán mint a villám, belevetette magát az ingoványba. Végig teljes csend volt, el sem hittük, amit láttunk” – foglalta össze a kalandot a szerencsés villanymérnök.

A leopárd ugyan alaposan összesározta magát a halászat közben, de sikerrel járt, ahogy az a fényképeken is látszik. A leopárd, ha épp nem halászik, általában madarakat, hüllőket, de akár antilopot, majmot vagy varacskos disznót is elkap, ezek szerint akkor is, ha az a víz alá rejtőzik előle.

Rovatok