Index Vakbarát Hírportál

Az aranyvonat még nincs meg, de egy alagutat már találtak

2015. szeptember 8., kedd 21:43

Egy alagutat fedeztek fel a hatóságok a délnyugat-lengyelországi walbrzychi járásban, ott, ahol két amatőr kincsvadász a világháború végén elásott rejtélyes páncélvonatot is sejt a föld mélyén - jelentette a Gazeta Wroclawska című helyi lap.

Az állítólagos alagút Walim nevű település közelében húzódik, és akár 2 kilométer hosszú is lehet.

Tény, hogy a hatóságok már augusztusban, az állítólagos világháborús páncélvonat megtalálásáról felröppent hírek után nem sokkal fúrt lyukakra figyeltek fel Walim mellett, ahova pedig senki sem adott ki ásatási engedélyt, írja az MTI.

Hétfőn lengyel katonai mérnökök a feltételezett náci páncélvonat fellelési helyének a kidőlt fáktól és az aljnövényzettől való megtisztítását javasolták, hogy földradarvizsgálatokat lehessen végezni.

Egy helyi legenda szerint 1945 elején a nácik egy arannyal teli vonatot rejtettek a földbe a bányaváros környékén az előrenyomuló Vörös Hadsereg elől. A szerelvény létezésére egyelőre nincs semmiféle bizonyíték.

Két férfi a múlt hónapban azt közölte a hatóságokkal, hogy megtalálták a titokzatos páncélvonatot, amely 50 méter mélyen lehet a föld alatt, és erre bizonyítékuk van. A hatóságok mérlegelik, hogy komolyan keresni kezdjék-e az állítólagos aranyvonatot.

Rovatok