Index Vakbarát Hírportál

Mackó, ne edd meg a kajakom!

2015. október 1., csütörtök 16:01

Elképesztő videót készített egy fiatal nő Alaszkában: egy kajakra éhes medve rátalált a vízi járműre, és nagyon érdekelte. A nő hiába próbált paprikasprét fújni felé, ordítozott veszettül, könyörgött, hisztizett, kérlelte a medvét, az állatot láthatólag nem zavarta a dolog.

Előbb csak fel-le sétálgatott a nő meg a kajak között, aztán elkezdte piszkálni, felborította, és, ha minden igaz, meg is kóstolta. Mindeközben a háttérben brutális hisztiroham hallható, de hát ebből nem sokat ért a medve, ennek megfelelőn magasról tesz is rá. Mondjuk a hölgy örülhet, hogy a kajakból lett kaja, nem belőle.

Mackó, ne edd meg a kajakom!

Hogy mit kell, mit lehet tenni, ha medvével találkozunk, ebben a cikkünkben már összeszedtük. Nagyon röviden: kerüljük el a medvét, a találkozásnál már nincs sok lehetőségünk. A nő egyébként azt is kiabálja, hogy a medvének most téli álmot kellene aludnia, mi a fenét keres itt. Ez azonban félig tévhit: a megfigyelések szerint egyes példányok alszanak téli álmot, mások nem, de ilyenkor kevesebbet mozognak és táplálkoznak.

Rovatok