Index Vakbarát Hírportál

Úristen, mit mutatott be a SpaceX

2015. október 9., péntek 15:34

Mármint pontosan senki nem tudja, hogy micsodát, egyelőre csak a várakozás hatalmas, egyetlen lelkesedő netes bejegyzés miatt.

Még hetek vagy akár hónapok vannak hátra a bejelentésig, de amit láttam, az A legizgalmasabb dolog VALAHA. #SpaceX

Ezzel a twitteres poszttal indította el a lavinát Chris Bergin, a NASASpaceFlight nevű űrutazási szakújság alapítója és főszerkesztője. A internet felbolydult, mert Bergin elég komoly anyagokat hozott le elsőként mostanában, például náluk jelent meg először bizonyíték a Marson folyó vízre, és arról is ők írtak elsőként, hogy a korábban lehetetlennek tartott elektromágneses hajtómű valóban működik. Mert ha az a fickó, aki ezeket megírta, még tud ennyire lelkesedni valamiért, az csak valami korszakalkotó lehet.

Ráadásul Elon Musk cégei rendszeresen dobnak össze olyan dolgokat, melyek valóban komoly hatást gyakorolnak az adott területre, elég ha a Teslára, a Dragon űrhajóra, vagy épp az 1200 kilométeres óránkénti sebességgel száguldó vonatra gondolunk. Musk egy korábbi interjúban már elkotyogta, hogy még 2015-ben bejelentik azt a rendszert, amely segítségével a cég űrhajója, a Dragon akár a Marsig is eljuthat, így a legnagyobb eséllyel Bergin valami ezzel kapcsolatosat látott. Az biztos, hogy nem az EM hajtómű és nem a hyperloop nevű szélvészvonat lesz a középpontban.

A SpaceX általában nagyon jól őrzi a titkokat, így valószínűleg a hivatalos bejelentésig kell majd várnunk. Jól mutatja, mennyire komolyan veszik a titoktartást a SpaceX berkein belül, hogy a Bergin twitteres posztjára egy olyan ember is válaszolt, aki a SpaceX-nél dolgozik. Matt Simmons annyit írt, hogy ő is kíváncsi arra, mit látott Bergin, annyi frankó dolog rotyog náluk a fazékban, hogy nem tudja, miről lehet szó pontosan.

A közelmúltban a Dragon űrhajó belsejét mutatták meg, akkor többen is írták, hogy önmagában a valóban igen futurisztikus jármű még kevés, létfenntartó és leszálló-visszatérő egység nélkül nem sok értelme van nekiindulni a Marsig tartó útnak.

Rovatok