Index Vakbarát Hírportál

Migrációval és oltásellenességgel vár a Magyar Tudomány Ünnepe

2015. október 12., hétfő 09:45

Milyen Magyarországon élnek majd gyermekeink? Mi lesz a menekültválsággal? Miért terjed az oltásellenesség? Hogyan működhet a homeopátia? Mit adott az iszlám Európának? Ilyen népszerű kérdésekre is választ ígér a megújult Magyar Tudomány Ünnepe az MTA közleménye szerint. Az Akadémia a korábbi évekhez képest jóval több laikus érdeklődőt szeretne elérni a november 3-án kezdődő, közel egy hónapos, országszerte több száz programot felölelő rendezvénysorozatán.

A ránk zúduló információáradatban nehéz eligazodni, nehéz megkülönböztetni a hiteles információkat a megbízhatatlan vélekedésektől. Felismerjük-e a helyes döntések alapjául szolgáló megbízható tudás határait?

– mondta Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese, aki szerint a Magyar Tudomány Ünnepén közös gondolkodásra hívják a társadalmat.

Az MTA székházában ezúttal kilenc nagyobb ismeretterjesztő előadás is lesz, amelyek zöme este 6-kor kezdődik, és a tudomány közérthető álláspontját lehet rajtuk megismerni olyan kérdésekről, amelyek mostanában mindenkit foglalkoztatnak. Szó lesz többek között

A Székház azonban csak a jéghegy csúcsa, a Magyar Tudomány Ünnepén közel ötven kutatóintézet nyitja meg a kapuját, és az érdeklődők országszerte interaktív laborlátogatásokon, előadásokon, bemutatókon vehetnek részt.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Ezt a tudomanyunnep.hu oldalon lehet megtenni, ahol a részletes program is megtalálható.

Rovatok