Index Vakbarát Hírportál

Tényleg puskával pózolt Kennedy gyilkosa

2015. október 21., szerda 17:17

A Kennedy-gyilkosság ötven éve lázban tartja az amerikai lakosságot, főleg az összeesküvés-elméletek hívőit, és a vitának fontos eleme az Oswald Lee Harveyről készült fotó. Ezen ugyanis a gyilkosság vádjával elfogott férfi egy kommunista újságot és egy puskát szorongat a kezeiben, és még az övén is lóg egy pisztoly. Mindez azt bizonyítja, hogy Oswald nem volt akkora lúzer, mint amekkorának önmagát beállította.

Persze sokan úgy gondolják, hogy John F. Kennedy egy titkos összeesküvés áldozata lett, amiben a kubaiaktól kezdve a maffián át akár az FBI és a CIA is részt vehetett, és ők hamisítványnak kiáltották ki a fotót. Az elmúlt évtizedek során a fénykép minden egyes négyzetmilliméterét kielemezték, hogy lehet-e ilyen az árnyék, állhatott-e ilyen pózban Oswald.

A férfi azt állította, hogy a fotó hamis, a felesége, aki azt mondta, hogy ő készítette a képet, váltig azt hangoztatta, hogy eredeti.

Most a Smithsonian intézet kutatói vállalták a döntőbíró szerepét, és 3D modellezéssel eredtek a titok nyomába. A legmodernebb technikákkal is megvizsgáltak olyan apró részleteket, mint például az Oswald orra, ajkai és nyaka által vetett árnyékot, valamint a testtartását, és arra jutottak, hogy

 szinte teljesen biztos, hogy a kép eredeti .

Rovatok