Index Vakbarát Hírportál

3 millió Hello Kitty-rajongó adatait lopták el

2015. december 21., hétfő 15:05

Adatok szivárogtak a SanrioTown.com oldalról, a Hello Kitty-rajongók kedvenc fórumáról: több mint 3 millió felhasználó érintett. Az oldal üzemeltetői szerint teljes nevek, nemek, születési dátumok, születési országok és emailcímek is kikerültek az internetre.

Ráadásul a jelszavakat gyengén védték, és a támadók hozzájutottak a biztonsági kérdésekhez és a hozzájuk tartozó válaszokhoz is: ezek segítenek eszünkbe juttatni a jelszót, ha elfelejtettük volna. Az adatbázist Chris Vickery biztonsági kutató találta meg, aki fel is vette a kapcsoltat a weboldallal. Az adatok alapján érintett a hellokitty.com, hellokitty.com.sg, hellokitty.com.my, hellokitty.in.th és a mymelody.com oldal is.

A szakember két teljes biztonsági mentést őrző szervert is megtalált online. Az oldalak üzemeltetője hivatalosan egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. Az eset csak ebben az elmúlt harminc napban a második, amelyben gyerekek adatai érintettek: november végén a VTech nevű játékgyártótól loptak el több milliónyi jelszót, jelszó-emlékeztetőt, fotókat. A Vtech feltöréséért december 15-én letartóztattak egy 21 éves férfit.

Rovatok