Index Vakbarát Hírportál

Kígyóinvázió miatt lezárták a strandokat Argentínában

2016. január 19., kedd 09:40

Mérgező kígyókat sodort a tengerpartra az áradás Argentínában, ezért a hatóságok kénytelenek voltak lezárni a strandokat a turisták elől a nyári melegben. Az áradó Rio Plata és a Rio Parana vitte el a kígyókat az ország északi részére.

Az áradások sok gondot okoztak az elmúlt egy hónapban Dél-Amerikában. Idén ugyanis szokatlanul erős az El Niño-jelenség, ez sok esőzéssel jár a kontinensen. Paraguay fővárosában például több mint százezer embert kellett kitelepíteni az áradó folyók miatt.

Az argentin hatóságok a hétvégi strandtakarításkor figyeltek fel a kígyókra a vízililiomok alatt. A fővárostól, Buenos Airestől délre eső Quilmes tengerparti strandjait, és a folyók melletti fürdőhelyeket is lezárták. A helyzet azért veszélyes, mert ha nincs kiépített strandrész, akkor még nagyobb a veszélye annak, hogy rejtőzködő kígyóval találkoznak a fürdőzők.

Az emberek számtalan olyan állatot figyeltek meg a városok strandjainak közelében, amelyek jellemzően nem ott élnek. Láttak például vidrákat, vaddisznókat, rókákat, skorpiókat és más mérges rovarokat is.

Rovatok