Index Vakbarát Hírportál

Vadon élő puma ölhette meg Los Angeles-i állatkert koaláját

2016. március 11., péntek 20:04

Valószínűleg egy vadon élő puma lehet a felelős a Los Angeles-i állatkert egyik koalájának haláláért. Az állatkertben dolgozók egy hete fedezték fel a 14 éves koala maradványait a ketrecén kívül.

Ugyanazon az éjszakán a belső kamerarendszer egy pumát vett észre az állatkertben. A kamerák azonban nem látták a támadás pillanatát, de a hatóságok szerint több bizonyíték is arra utal, hogy a puma valahogy bejutott az állatkertbe és megölte a koalát.

A koala Ausztráliában született és a Killarney névre hallgatott. Egyike volt azoknak a koaláknak, amely el merte hagyni a biztonságosnak tartott fát és sétálgatott a ketrecében. Még éjszaka is, emiatt könnyű prédája lehetett a pumának.

Az állatkerti gondozók mindenesetre biztos helyre zárták a maradék tíz koalát, egyelőre nem engedik ki a kertbe őket. A többi állatot is a benti futtatókban tartják ideiglenesen.

A puma régóta ismert a hatóságok előtt, többször is látták a Los Angeles melletti lakatlan területeken. Egyszer még a híres Hollywood felirat mellett is lefényképezték. P-22 néven emlegették az állatot, egyfajta helyi celebbé vált, még saját Facebook- és Instagram-oldala is van.

Rovatok