Index Vakbarát Hírportál

Átverték a rézrudakkal, agyagtáblába véste

2016. március 20., vasárnap 20:21

Babilon, i.e 1750

Ea-nasír, hát milyen ember vagy te, hogy képes vagy így semmibe venni a megállapodásunkat? 

Kb. így kezdődik az egyik legősibb Homár-poszt, amit egy Nanni nevű férfi vésett agyagba fogcsikorgatva, mert Ea-nasír átverte a rézrudakkal. Mivel annak idején nem volt Tékozló Homár és vásárlók könyve sem, ha valakinek ügyfélszolgálati panasza támadt, kénytelen volt agyagba vésni azt, aztán kiszárítani, és nagyon vigyázni rá, egyébként a híresen olajozottan működő igazságszolgáltatás sem nagyon tudott volna mit kezdeni velük.

A Redditre feltöltött képen látható szöveget lefordították, így elolvasható, hogy Nanninak kellett volna pár rézrúd, amit Ea-nasír meg is ígért neki, de amikor Nanni futára elment az áruért, kiderült, hogy annak minősége nem ütötte meg a mércét. Ea-nasír, aki a magyar kereskedők jó részének valamiféle példaképe lehetne, kijelentette, hogy rézrúd ez is, és ha nem kell, akkor menjen a futár a francba, de nem rabolja az idejét a kekeckedéssel.

Nanni persze ezen nagyon feldühödött, mert azzal, hogy a futárát semmibe vették, őt sértették meg, és ez nem járja.

Nem elég, hogy üres kézzel küldted vissza futáraimat, de minden alkalommal ellenséges területen kellett átvágniuk. Egy morzsányi ezüsttel tartozom neked, és te képes vagy ilyen tiszteletlenségre?

Itt ugye bejön a képbe a tartozás elismerése, azaz Nanni sem volt ártatlan a dologban. Ez új motívum lehet a ma anyázós panaszleveleket íróknak, mármint az a rész, hogy ha valamit elcseszett az ember, azt vállalja fel, szóval ha azért nincs net, mert a gyerek belepisilt a modembe, akkor lehetőség szerint ne a szolgáltatóval üvöltözzünk, hogy micsoda tré eszközt hozott a lakásba. Nanni a panaszban azt is felrója, hogy a csekély tartozás semmiség ahhoz képest, hogy egy kollégával együtt kétszer 1080 fontnyi rezet szolgáltatott be a kincstárba Ea-nasír nevében, ami hatalmas szívességnek tűnik így első blikkre. 

Nanni a rézrudakat követeli, de abban a tisztaságban, amiben megegyeztek. Sajnos a sztori itt véget ér, nincs folytatása, pedig komolyan érdekelne, mi lett a hitszegő Ea-nasírral. Remélem, jól szájba vágta valaki, és a nevében onnantól csak lyukas sarukat vittek be a palotába.

Rovatok