Index Vakbarát Hírportál

Szavazzon ön is az Év Algájára!

2016. április 11., hétfő 17:28

Azt hitték, hogy a vasárnapi zárva tartás hirtelen eltörlésével szavazás nélkül maradunk erre a tavaszra? Egyet se féljenek, az Algológus Fórum a segítségünkre siet!

Míg a magasabb rendű állat- illetve növényvilággal kapcsolatos ismeretterjesztés széles körben elterjedt, addig a mikroszkopikus világ tudományos igényű, ugyanakkor ismeretterjesztő szintű bemutatására lényegesen kevesebb példát találni

– állapítja meg a keserű igazságot a Fórum közleménye.

Ezt orvoslandó, tavaly hagyományteremtő céllal meghirdették az „Év Algája” internetes szavazást. De egy alkalom még nem hagyomány, ezért vegyenek részt önök is az idén újra megrendezett szavazásban, hogy valódi tradícióvá nemesedhessen! A magyar algológus szakma annyiban megkönnyítette a dolgot, hogy három jelöltre szűkítette a mezőnyt:

Ide kattintva lehet szavazni, ugyanitt egyúttal részletesebb leírást is találnak a versenyzőkről. A szavazás június 1-ig tart, segítsünk együtt eldönteni, melyik legyen 2016-ban az Év Algája!

A cikk megírásáig kerekek 50 szavazat érkezett a Google statisztikája szerint, és feltűnően, már-már azt kell mondjuk, gyanúsan magasan vezet a migrációs képességéről híres Ceratium hirundinella. Ha úgy érzik, több tiszteletet érdemelnek a kovaalgafajok, tudják mi a dolguk. De azt se tartsák magukban, ha úgy érzik, hogy az egyetlen magyar nevű versenyző megérdemelten vezet.

Egyébként tavaly a Didymosphenia geminatavégzett az élen, vagyis akkor egy kovaalgafajta győzött, míg idén egy páncélos-ostoros vezet. Véletlen? Alga.

Rovatok