Index Vakbarát Hírportál

Amikor a cápa lesz az áldozat

2016. május 12., csütörtök 12:45

Nagyon ritka eseményt sikerült rögzítenie egy ausztrál férfinak egy drónnal. Egy cápát vadásznak le éppen kis kardszárnyú delfinek. (A kis kardszárnyú delfin az állatfaj neve, nem a kardszárnyú delfin kicsinyeiről szól a cikk, az egy másik faj.)

A cápákról azt gondoljuk, hogy a tápláléklánc csúcsán vannak, ők a ragadozók, amelyektől minden állat retteg a vízben. Ebben az esetben azonban fordult a kocka, a cápa áldozattá vált. Ahogy a videón is látni, több kis kardszárnyú delfin üldözi a cápát, majd a végén egyikőjük elkapja.

Rare scenes captured off Cronulla show sharks being hunted by whales. @AdeneCassidy7 #7News https://t.co/wv7z7BWglR

— 7 News Sydney (@7NewsSydney) May 10, 2016

Az igazság kedvéért meg kell jegyezni, hogy nem kifejlett, felnőtt cápáról van szó, hanem egy kisebbről. Az üldözők pedig kis kardszárnyú delfinek, amelyek nem tévesztendők össze a kardszárnyú delfinnel. A kis kardszárnyú delfin nem gyakori állat, a melegebb vizeket szeretni, viszonylag nagytestű, de nagyon mozgékony. A felnőtt példányok elérhetik a 4-6 méteres hosszt is.

Az ausztrál tengerbiológusok azt nem tudták megmondani, hogy a kicsi cápa melyik fajhoz tartozik, mert a drón elég messziről vette videóra az eseményeket.

Rovatok