Index Vakbarát Hírportál

Kész horror a szúnyogcsípés, ha elég közelről nézzük

2016. június 9., csütörtök 12:50

A szúnyog igazi vérszívó, a vékony cső, amit a bőrünk alá szúr, valójában hat apró tű, amelyeket összehangolva mozgatva szívja ki a vérünket. Egyszerre lélegzetelállító és rémisztő, amit a szúnyog csinál, ahogy a csatolt videón látszik.

Az első két tűn apró recék vannak, úgy viselkednek mint két fog. Azért nem vesszük észre, hogy a bőrünk alá hatolnak, mert annyira élesek. A második pár úgy viselkedik, mintha kampó lenne, ezek tartják a bőrszövetet, és engedik az utolsó pár tűt dolgozni.

Valójában a harmadik pár végzi a el az igazi munkát. A szúnyog többször is a bőrbe szúr, hogy megtalálja az ereket. A harmadik párból az egyik tűn kémiai receptorok vannak, ez segíti könnyebben megtalálni a vért. Ezt a tűt használja a vér kiszívásához is, mintha egy szívószál lenne, úgy hörpinti fel a vért.

Amikor végzett a művelettel, szétválasztja a vért és a vizet, majd a vizet kiengedi a testéből. A hatodik tűvel kémiai anyagot juttat a bőrbe, teszi könnyebbé a vér kiszívását és ez okozza a viszketést a szúnyogcsípés után. Ekkor kerülhet az ember szervezetébe a szúnyogok által hordozott vírus is.

Rovatok