Index Vakbarát Hírportál

Majdnem elvitte a sas a gyereket

2016. július 12., kedd 14:52

Egy ékfarkú sas egy vadállatokat bemutató népszerű show alatt próbált felkapni egy megrémült gyereket. Az eset Ausztrália középső részén történt, az Alice Springs Desert Parkban.

A nézők megdöbbenve vették észre, ahogy az óriási állat egy rémülten kiabáló fiú felé repül kitárt szárnyakkal, pont úgy, ahogy a prédájára szokott támadni. A sas megpróbálta felkapni a gyereket, de a hat-nyolc éves kisfiú végül egy arcán ejtett sebbel megúszta.

Az egyik szemtanú szerint a sas nagyjából 15 méteres távolságra volt a fiútól, aki a cipzárjával játszadozott. Valószínűleg ez a hang zavarhatta meg a madarat. Megragadta a fiú zöld kapucnis pulcsiját és annál fogva megpróbálta felemelni.

A bemutatót félbehagyták az incidens után. A park képviselői közleményt is kiadtak és elismerték, hogy az egyik madár "érintkezésbe lépett egy látogatóval". Most épp nyomozzák, mi történhetett, addig is az állatot kivették a bemutatóból.

Az ékfarkú sas testhossza elérheti a 85-106 centimétert, a hím súlya 2-4 kilogramm is lehet. Ausztrália, Indonézia és Pápua Új-Guinea területén él. Általában emlősökkel táplálkozik.

Rovatok