Index Vakbarát Hírportál

Vombat támadt egy nőre Ausztráliában

2016. augusztus 22., hétfő 16:23

Egy ausztrál nőt állítólag megtámadt egy vombat, miközben a kutyáját sétáltatta. Azt hitte, meg fog halni az agresszív erszényes támadásában. A canberrai Kerry Evans azt nyilatkozta a Fairfax Mediának, hogy még múlt héten sétáltatta a spánieljeit, amikor összetalálkozott a vombattal.

A nő szerint a kutyák bepánikoltak az állattól, akik lerántották a földre, pont a vombat karmai közé. „Segítségért kiabáltam, nem tudtam arrébb menni, kicsit mindig rám támadt és lerántott a földre. Azt hittem meghalok, nem tudtam megállítani a támadást” – nyilatkozta.

Végül egy szomszéd és egy közeli autós mentette meg, akik megfogták a kutyáit. A vombat több mint hússzor harapta, sértette meg, hármat ebből össze is kellett varrni. 

A parkokat fenntartó Australian Capital Territory szóvivője szerint ez volt az első eset, hogy wombat emberre támadt a fővárosban. Az ilyen esetek nagyon ritkák, de azért nem példa nélküliek: 2010-ben egy hatvanéves nő került kórházba, miután megtámadta egy vombat, amikor pisilni ment. Akkor egy szomszéd fejszével ölte meg az állatot.

A hatóságok szerint a háttérben egy bőrbetegség lehet, ami vakságot okoz, emiatt pedig sokkal jobban félnek mindentől. A kölyökvombatok nagyon cukik tudnak lenni, de a felnőtt példányok gyakran agresszívek, harapásuk pedig betegséget okozhat.

Rovatok