Index Vakbarát Hírportál

400 delfin sodródott partra Új-Zélandon

2017. február 10., péntek 19:43 | hét éve frissítve

Péntek hajnalban több mint 400 partra vetett gömbfejű delfint találtak Új-Zélandon, a Déli-sziget északi partjánál - írja a Time.

Kath Inwood, az új-zélandi állatvédelmi hatóság tagjának nyilatkozata alapján nagyjából 300 önkéntes csatlakozott a hatóság helyszínre érkező munkatársaihoz. Voltak, akik vízzel locsolták a delfineket, többen pedig élőláncba álltak össze, hogy megakadályozzák, hogy a megmentett állatok visszaússzanak a partra.

Bár sok delfint sikerült megmenteni, sok pedig életben maradt, de egyelőre még a parton van, nem mindegyikük volt ilyen szerencsés, ugyanis az partra vetett állatok nagyjából háromnegyede elpusztult.

Új-Zélandon gyakori, hogy gömbfejű delfinek tömegesen sodródnak ki a partra, ugyanakkor a mostani eset kivételnek számított a bálnák nagy száma miatt. Farewell Spitnél - azon a környéken, ahol a mostani eset történt - különösen gyakori, hogy delfinek partra sodródnak, mert az év bizonyos időszakaiban a tengerből apálykor gyakran emelkednek ki iszap- és homokturzások, amiken fennakadnak.

Rovatok