Index Vakbarát Hírportál

Ikreket szült egy 64 éves spanyol nő

2017. február 16., csütörtök 13:14

Egészséges ikreket hozott a világra egy előzőleg termékenységi kezelésen átesett 64 éves nő Spanyolországban, írja a Local.es. Az asszony egy kislánynak és egy kisfiúnak adott életet császármetszéssel a burgos-i magánkórházban kedden. Mindkét gyermek egészséges, és az édesanyjuk is jól van, közölték a kórház illetékesei. A kórház az alábbi rövid, kommentár nélküli videófelvételt tette közzé a hírrel kapcsolatban (sebészi beavatkozások látványára érzékenyeknek megtekintése nem javasolt):

A nő az Egyesült Államokban termékenyült meg orvosi segítséggel, és terhessége alatt a spanyol kórház orvosai viselték gondját. A helyi lap úgy tudja, hogy a nő hat évvel ezelőtt szülte első gyermekét, egy kislányt, ugyancsak lombikbébi program eredményeképp, de a gyermek 2014 óta szociális gondozásban van.

A nő az egyike a kevés, meglehetősen későn, idős korban szülésre vállalkozó nőknek világon, és csak két évvel fiatalabb mint a csúcstartó. A korrekorder anya az ugyancsak spanyol Maria del Carmen Bousada Lara volt. Ő is ikreket szült 2006 decemberében, története pedig meglehetősen szomorú véget ért: fiai kétéves korukban árvaságra jutottak, miután anyjuk rákban elhunyt.

Rovatok