Index Vakbarát Hírportál

Fóka és polip gigászi küzdelmét fotózták le

2017. június 23., péntek 11:46

Felejtse el a Gyilkos cápa vs. óriáspolipot, Új-Zéland partjainál sokkal durvább dráma zajlott a hét elején, ráadásul a valóságban, nem a tévében: egy medvefóka esett neki egy szerencsétlen polipnak, a 20 perces küzdelmet pedig egy arra járó kajakos le is fotózta – írja a Telegraph.

A fotókat az új-zélandi Kaikoura közelében lőtte egy Connor Staple nevű férfi, aki a Kaikoura Kayaks nevű helyi cég idegenvezetője. Connor szerint az ilyesmi arrafelé is ritka látványnak számít, pláne napközben, mert a medvefókák jellemzően inkább este táplálkoznak. Ő úgy szúrta ki az esetet, hogy figyelmes lett egy közelben gyülekező madárrajra, ami általában annak a jele, hogy valami történik.

Az új-zélandi medvefóka nem kis állat, a hímek két méteresre is megnőhetnek, és az átlagos testsúlyuk 126 kiló, de jelentettek már 250 kilós példányokat is. Connor szerint a polip az egyik legnagyobb volt, amelyet valaha látott.

Az elmondása szerint a két állat 20 percen keresztül viaskodott, a fóka úgy lóbálta a szájával az áldozatát, mint egy kutya a kedvenc játékát. Connor szerint azért, mert először le kell tépnie a polip csápjait, hogy meg tudja enni az állatot, különben a  tapadókorongok a torkára ragadnak, és fel kell öklendeznie. Brutális, de hát valamit neki is enni kell.

Rovatok