Index Vakbarát Hírportál

Talán ez lesz a nyár utolsó strandolós hétvégéje

2017. július 28., péntek 13:26 | hat éve frissítve

Az elmúlt hónapban az időjárás kegyes volt a hét közben irodában sorvadozó, hétvégén strandolni vágyó magyarokkal: szinte egész júliusban hétköznap volt hűvös és esős az idő, hogy aztán hétvégére beüssön a kánikula. De ez bármikor változhat. A meteorológusok szerint a Kárpát-medencébe hat-nyolc naponta érkeznek meg a frontok, így már egy esős hétvége megváltoztathatja a mintát.

Borongós augusztus

Az augusztusi időjárás-jelentésből kiderül: talán a mostani lesz a nyár utolsó strandolós hétvégéje. A hőmérséklet 28 és 35 fok között fog alakulni, ez jövő héten aztán még folyamatosan növekedni fog, délutánonként 33-38 fok lesz jellemző. Azonban az Időkép.hu előrejelzése szerint augusztus összes hétvégéjére eső várható. Sőt, az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint már ma is kialakulhat az ország északi és délnyugati felén egy-egy zivatar, amelyhez tartós viharos szél is társulhat.

A heti frontok a ludasok

Országos Meteorológiai Szolgálat szerint elképzelhető, hogy több héten át mindig hétvégén érkezik a rossz idő, ez a térségünk speciális légköri viszonyaiból adódik. A frontakat jellemzően meleg idő előzi meg, így nem csoda, hogy a jövő heti kánikula is esős hétvégével fejeződik be, ami aztán az egész augusztusi időjárást is meghatározza. A frontok általános kialakulásáról bővebben itt írtunk.

(Borítókép: MTI / Varga György)

Rovatok