Index Vakbarát Hírportál

A férfiak közti testvéri barátság veszélyt jelenthet a heteroszexuális kapcsolatokra

2017. október 12., csütörtök 19:22

Brit tudósok szerint veszélyt jelenthet a klasszikus heteroszexuális kapcsolatokra az egyre erősödő bromance, vagyis a testvéri barátság férfiak között. A Telegraph-ban megjelent kutatások szerint egyre több férfi érzi azt, hogy a közeli férfi barátaival érzelmileg könnyebben azonosul, mint a saját barátnőjével.

A Winchester Egyetem 30 diákot vizsgált, és közülük 28 bevallotta, hogy inkább a barátaival osztja meg az érzéseit, mint a barátnőjével. A többség azt is elmondta, hogy a férfiakkal könnyebb kezelni a konfliktusokat, és nagyobb eséllyel titkolnak el valamit a barátnőjük, mint a barátaik előtt.

Dr. Stefan Robinson szerint az ezredfordulós generációhoz tartozó férfiak később válnak felnőtté, elnyúlik a serdülőkoruk, és szívesebben élnek együtt a barátaikkal, mint egy komoly, heteroszexuális kapcsolatban. A kutató úgy gondolja, hogy mivel ma már egyre könnyebb heteroszexuális együttléthez jutni romantikus kapcsolat nélkül, a testvéri barátság szép lassan elfogadott életmóddá válik, ami kiválthatja a klasszikus heteroszexuális kapcsolatokat.

A cikk megemlíti, hogy az olyan filmek, mint 21 Jump Street - A kopasz osztag, a Terhes társaság vagy A 40 éves szűz mind azt a korszakot dicsőítik, amikor a férfiak közti szoros barátság teljesen normális és kívánatos.

A 30 megkérdezettből egyébként 29 azt is mondta, hogy már aludtak egymáshoz közel, közös ágyban többször is másik férfivel, akikkel testvéri baráti kapcsolatban vannak.

Rovatok