Index Vakbarát Hírportál

Magyar cég rendezi a világ egyik legnagyobb mérnöki konferenciáját

2017. október 19., csütörtök 15:32

A Wigner Fusion elnyerte a következő ISFNT (International Symposium on Fusion Nuclear Technology) konferencia szervezési jogát. A rendezvényt Budapesten fogják megrendezni, 2019. szeptember 23-a és 27-e között.

A fúziós technológiáról szóló konferenciát még sosem tartottak Magyarországon, így ez nagy eredménynek és megtiszteltetésnek számít. A pályázatot az idei ISFNT-n kellett a csapatnak prezentálnia Kiotóban, ahol a nemzetközi bizottság a magyar pályázatot találta a legjobbnak.

A budapesti konferencia tiszteletbeli elnöke dr. Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke lesz.

És hogy miért lesz ez jó?

Elsősorban azért, mert ez egy óriási elismerés a területen dolgozó mérnök csapatunknak, másodsorban pedig azért, mert a nemzetközi közösség lát további potenciált a velünk való együttműködésben, és a konferencia rendezési jogával – hacsak közvetve is -, de arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes velünk továbbra is együtt dolgozni.

– mondta dr. Veres Gábor, a Wigner fusion vezetője.

A konferencián a világ minden tájáról összegyűlt, fúziós kutatással foglalkozó szakember fogja bemutatni a fúziós technológiai témájú munkáját. Az első ilyen konferenciát 1988-ban Tokióban, Japánban rendezték.

(Magfúzió)

Rovatok