Index Vakbarát Hírportál

Időutazókat is várnak Hawking temetésére

2018. május 12., szombat 12:32

Stephen Hawking hamvait június 15-én helyezik végső nyugalomra, és a világhírű tudós iránti utolsó tiszteletadás iránt óriási az érdeklődés, 12 ezren szeretnének ott lenni az ezer kisorsolandó helyen.

A részvételi szándékot egy jelentkezőlap kitöltésével lehet jelezni, és mint egy londoni blogger kiszúrta, ezen a születési dátumnál egészen 2038-ig bármilyen évet meg lehet adni. Azt nem tudni, hogy hibáról van-e szó, vagy a Hawkingra amúgy jellemző rejtett poénról van-e szó, de annyi biztos, hogy utóbbi is adekvát lenne.

Hawking ugyanis még 2009-ben rendezett egy partit kifejezetten időutazóknak, de direkt csak az esemény után tette közzé a meghívót. Senki nem jelent meg, ami Hawking – nyilván nem egészen komoly – szavai szerint kísérleti bizonyítéka volt annak, hogy az időutazás nem létezik.

A JÖVŐBŐL JÖTT HAWKING-FANOK MOST KAPTAK MÉG EGY ESÉLYT.

Hawking március 14-én halt meg 76 éves korában, épp Einstein születésnapján. Hamvait a Westminster Abbeyben, Newton mellé fogják elhelyezni. A világhírű elméleti fizikus tudományos munkásságával, popkulturális jelentőségével, illetve a súlyos betegsége elleni küzdelmével is külön cikkben foglalkoztunk.

Rovatok