Index Vakbarát Hírportál

Kilenc új koronavírusos tünet került fel a hivatalos listára

2022. április 5., kedd 06:26

A Covid–19-tünetek hivatalos listája további kilenc koronavírus-fertőzés jelével bővült.

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének frissített útmutatója listázza a tüneteket, köztük a torokfájást, az izomfájdalmakat és a hasmenést.

A lépés több mint két évvel a járvány után történt, és néhány nappal azután, hogy Angliában véget ért az ingyenes tesztelés.

Sok új tünet „nagyon hasonló” a megfázás és az influenza tüneteihez.

Az Egyesült Királyságban felismert Covid19-fertőzés eredeti jelei a következők voltak:

A járvány kezdete óta ismert volt, hogy ez a trió csak a jéghegy csúcsa. Az Egészségügyi Világszervezet és más országok, beleértve az Egyesült Államokat is, egy ideje hosszabb tünetlistát alkalmaznak.

Az Egyesült Királyságban azonban vita folyik arról, hogy pontosan mely tüneteket kell felismerni, és valakit Covid19-tesztre kell-e küldeni.

A fejfájás a Covid19 egyik ismert tünete, de lehet, hogy nem érdemes mindenkit tesztelni, mivel nagyon sok más oka is van.

A láz, a köhögés, illetve a szaglás vagy ízérzés elvesztése egyezményes tünetegyüttes, mert vagy a legtöbb fertőzés esetén jelen voltak, vagy szinte kizárólag a vírus okozta.

Jelenleg a tünetek listája további kilencet tartalmaz:

A koronavírus-fertőzések rekordszinten vannak az Egyesült Királyságban, 4,9 millió embernél (mintegy 13-ból egynél) a vírusteszt pozitív. A legtöbb ember ingyenes tesztelése Angliában a múlt héten véget ért – írja a BBC.

Rovatok