Index Vakbarát Hírportál

Iskolatévé: Érettségizzen le matekból 45 perc alatt!

2022. április 21., csütörtök 15:58

A középszintű matematikaérettségire felkészítő adásaink második epizódjában Gódor Zoltán újabb vizsgatesztet vett végig részletesen.

Iskolatévé-sorozatunk ötödik részében ismét a matematika van soron. A 2021-es vizsgateszt után Gódor Zoltán ezúttal a 2020-as feladatokat oldotta meg az Index kamerája előtt. 

Iskolatévé - Matematika 02

A Matek Rapid alapítója ismét emlékeztetett rá, hogy a számológépnek és a függvénytáblának bizony nagy haszna lehet a vizsgán, ezeket ugyanis bátran elővehetik a feladatok megoldásához a diákok. 

A 2020-as feladatok között volt felszínszámítás, halmazos feladvány, hatványazonosság, gráfos feladat, igaz-hamis példa, függvényábrázolás, statisztikapélda kördiagrammal megfűszerezve, abszolútérték-számítás, háromszöges feladat, mértani sorozat és valószínűségszámítás is. A vizsgateszt második részében ezúttal is összetettebb feladványok következtek, egyenlet, átlag, szórás, arányok és kamatos kamat számítása is szerepelt a sorban. 

Gódor Zoltán ismét végigért 45 perc alatt a vizsgafeladatokon, amit a következő részben egy másik érettségi teszttel újra megkísérel majd. Pénteken Szabó Roland, a Szent István Gimnázium tanára érkezik, aki a történelemérettségire segít felkészülni. 

Rovatok