Index Vakbarát Hírportál

Iskolatévé: Segítünk, hogy simán menjen az Excel az érettségin

2022. május 12., csütörtök 15:58

Félidejéhez érkezett az Index Iskolatévé középszintű informatikaérettségihez segítséget nyújtó sorozata, ma elbúcsúzunk a HTML-től, és beköszönünk az Excelnek.

A középszintű magyar-, matematika- és történelemérettségire való felkészítés után ezen a héten az informatikavizsgában igyekszünk segíteni az érettségizőknek. Szegedi Tamás informatikatanár az előző részben a HTML-szerkesztésről tartott előadást, átvettük a könyvjelzőket és a hivatkozásokat, ma pedig le is zárja a témát a képek beszúrásával és azokkal a speciális beállításokkal, amelyeket a pdf megkövetel.

A mai epizód második felében egy újabb nagyobb témakör, az Excel alapjainak átvétele következik. Egyebek mellett a fájlok behívása, az oszlopok beigazítása – amin sokan pontot vesztenek az érettségin – és a függvények rejtelmei kerülnek terítékre.

Holnap folytatódik az Excel átismétlése, jön a diagramkészítés, a kerekítés és a szövegformázás, később pedig az adatbázis-kezelés alapjaival is megismerkedhetnek az érettségi előtt állók.

Iskolatévé - Informatika 04

Rovatok