Index Vakbarát Hírportál

A férfiak harmada mellkisebbítő műtétre szorul a szteroidoktól

2022. július 3., vasárnap 13:01

Egy felmérés szerint a fiatal férfiak harmada megpróbálja megváltoztatni a külsejét, hogy megfeleljen a közösségi média szépségideáljának. Egy kozmetikai sebész szerint egyes férfiak szteroidokhoz folyamodnak, amelyek mellnövekedést okozhatnak. Ennek eredményeként évente több száz mellkisebbítést végez férfiaknál.

A fiatal brit férfiak egyharmada szerint a közösségi média „tökéleteskép-kultúrája” miatt kell megváltoztatniuk a külsejüket.

Az Origym egészségügyi és fitneszcég több mint kétezer ember körében végzett felmérése azt is megállapította, hogy ez minden tizedik fiatalember mentális egészségére is hatással van. Rob Willson pszichológus, a Body Dysmorphic Foundation munkatársa elmondta, a közösségi médiából rengeteg nyomás nehezedik a fiatalokra, hogy megpróbáljanak megfelelni bizonyos szépségideál-sztereotípiáknak, különösen a férfiak esetében.

A férfiak szteroidokhoz nyúlnak

jelentés szerint a férfiak több mint 40 százaléka szeretne izmot építeni, és minden tizedik férfi szteroidokat használ.

John Skevofilax kozmetikai sebész a Sky Newsnak elmondta, hogy egyes férfiak visszaélnek a szteroidokkal, amelyek mellnövekedést okozhatnak. Ennek eredményeként évente több száz mellkisebbítést végez férfiaknál.

Ha megnézzük, milyen sorozatokat néznek mostanában – most éppen a Love Island a trendi –, nem csoda, hogy ugyanúgy szeretne kinézni a férfiak jó része. Ott minden srácnak kockahasa van, mellizmok feszítik a pólójukat, és kilóg mindenük a felsőruhából. A fiúk ezt látják, és utánozni akarják a hőseiket, mint a nyolcvanas években, amikor Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger volt a példa előttük

– mondta a sebész.

Rovatok