Index Vakbarát Hírportál

A világ egyik legnépszerűbb írója tart előadást a Brain Bar színpadján

2022. szeptember 14., szerda 08:06

Malcolm Gladwellt, a Fordulópont, a Kivételesek, az Ismerős ismeretlenek és további bestsellerek szerzőjét először hallhatja élőben a magyar közönség.

Malcolm Gladwell a munkáival már feje tetejére állította az eszmék járványszerű terjedésével, a döntés pszichológiájával és a siker gyökerével kapcsolatos feltételezéseinket, ötvözve a közérthető stílust a megkérdőjelezhetetlen tudományossággal. A kanadai bestsellerszerzőt, akit Barack Obama a mobilján hív fel, a Brain Bar színpadján hallhatja először élőben a hazai közönség. Előadásában arra bátorítja majd a fesztiválozókat, hogy új megvilágításból szemléljék a 21. század legfontosabb problémáit, és elemzi a Z generáció jövőjét és az őket terhelő krízis hatásait is.

A Brain Bar közleménye szerint a jövőfesztivál további húsba vágó kérdéseket is feszeget a színpadon. Varró László, a Shell globális szcenárióelemző csapatának vezetője és a Nemzetközi Energiaügynökség korábbi vezető közgazdásza  Pogátsa Zoltán közgazdásszal vitázik az energiaválság lehetséges hatásairól. Dr. Guld Ádám generációszakértő az underground hip-hop egyik legfrissebb felfedezettjével, Pogány Indulóval vitatja meg a Z generáció jövőképének és példaképeinek hiányát, Késely Ajna úszó pedig a mentális egészség fontosságát hangsúlyozva bátorítja majd a résztvevőket, hogy rálépjenek saját önismereti útjukra.

A fesztivál szeptember 29–30. között nyitja meg kapuit a Magyar Zene Házában.

A résztvevők együtt fesztiválozhatnak Deanna Marsigliesével, a Pixar művészeti vezetőjével, a TikTok, a Vice UK és a LEGO vezetőivel, valamint napjaink olyan meghatározó gondolkodóival, mint Dan Breznitz, Peter Boghossian vagy Yanis Varoufakis.

A Brain Bar tanárok és diákok számára idén is ingyenes, az ingyenjegyekért a fesztivál honlapján található kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni. Malcolm Gladwell előadására az alábbi linken lehet regisztrálni: https://brainbar.com/nonkonform-nite.

(Borítókép: Malcolm Gladwell. Fotó: Brain Bar)

Rovatok