Index Vakbarát Hírportál

Bedurrantotta a szelfikamerát ez a medve, 400 képet készített magáról

2023. január 29., vasárnap 10:45

A coloradói Boulder nemzeti park dolgozói azért állítottak fel titkos kamerákat, hogy az összes állatot megfigyelhessék. De legnagyobb döbbenetükre a képek háromnegyedén ugyanaz a fekete medve pózolt. A képek már a Twitteren is kint vannak.

A coloradói Boulder nemzeti park 46 ezer hektáros területén az Open Space and Mountain Parks (OSMP) munkatársai kilenc kamerát állítottak fel, hogy alaposabban tanulmányozzák a vadállatokat. Az állatok nagy része ki sem szúrta a kamerát, de egy kíváncsi fekete medve 400 szelfit nyomott magáról – írta meg a CNN.

A mozgásra aktiválódó kamerák először állóképet készítenek, ha érzékelik a mozgást, majd 10-30 másodperces videókat is rögzítenek. 

2022 novemberében 580 kép készült, de ebből 400-on egy szemfüles, technikaőrült medve pózolt.

A Boulder Open Space és a Mountain Parks hétfőn közzétett néhány képet a Twitteren is, ahol bárki megcsodálhatja a medveszelfiket. Will Keeley, a Boulder Open Space and Mountain Parks vezető vadökológusa úgy nyilatkozott:

A mozgásérzékelő kamerákkal saját jelenlétünket a minimálisra csökkentjük, viszont egyedülálló információkat tudhatunk meg arról, hogy használják a helyi vadfajok a körülöttük lévő környezetet.

A kamerák segítségével a park munkatársai élőhelyvédelmi intézkedéseket javasolhatnak az érzékeny természeti területek védelmében. Persze csak ha nem minden képen ugyanaz a medve vigyorog.

(Borítókép: Salwan Georges / The Washington Post / Getty Images)  

Rovatok