Index Vakbarát Hírportál

Több száz ufóészlelést vizsgált meg a Pentagon, megvannak az eredmények

2023. április 24., hétfő 10:25

A Pentagon új ufóirodájának nincs bizonyítéka földön kívüli vagy rendkívüli tárgyakra. Az amerikai szenátus előtti meghallgatáson az új ufóügyi iroda igazgatója azt mondta, nincsenek hiteles adataik az ufókról.

Sean M. Kirkpatrick, a Pentagon új ufóügyi irodájának, az All-Domain Anomalia Resolution Office-nak (AARO) az első igazgatója kijelentette, hogy nem találtak hiteles bizonyítékot földön kívüli tevékenységre, világunkon kívüli technológiára vagy olyan tárgyakra, amelyek megszegik a fizika ismert törvényeit – írja a space.com.

Hangsúlyozta, hogy az UAP-ügyek általában

könnyen megmagyarázhatóak, ha van elég tudományos adat.

Az AARO-t még 2021 novemberében hozta létre az amerikai kormányzat. A mostani kutatások után közölték: a jelentett azonosítatlan objektumok többsége viszont léggömb, egyéb légi rendszer, valamilyen természetes rendellenesség, természeti jelenségek vagy más, könnyen megmagyarázható forrásokból ered.

Az AARO igazgatója a több száz kivizsgált eset után azt is hozzátette, hogy ha valakinek bármilyen bizonyítéka van földön kívüli jelenségekre, azt tudományos folyóiratokhoz kell eljuttatnia szakértői értékelésére.

Kirkpatrick megosztott egy videót is, amin mintha egy gömb alakú, hajtómű nélkül repülő tárgy lenne látható, de hangsúlyozta, nincs elég adat ahhoz, hogy pontosan azonosítsák, mi lehet a videón szereplő gömb alakú tárgy vagy jelenség.

A Pentagon Nemzeti Hírszerzési Igazgatói Hivatala (ODNI) 2023 januárjában közzétett jelentése hasonló következtetésekre jutott más incidensekkel kapcsolatban is, vagyis hogy a legtöbb, ufónak titulált esetnél nincs elég információ ahhoz, hogy valóban azonosítatlan repülő tárgyaknak tekintsék őket.

Rovatok