Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő, mi vár ránk az Instagramon

2023. június 10., szombat 14:37

30 különféle személyiséget fejleszt Mark Zuckerberg és csapata. Egyelőre nem tudni, mikor vezetik be az új funkciót, az Instagram saját, mesterséges intelligenciát használó virtuális asszisztensét.

A mesterséges intelligencia menetelése folytatódik, a trend már a világ legnépszerűbb képmegosztó platformját, az Instagramot is elérte – írja a pcworld.hu. Egy szoftverek visszafejtésével (reverse engineering) foglalkozó szakember szúrta ki, hogy valami készül az Instagram háza táján.

Alessandro Paluzzi szerint már folyik az Instagram saját, mesterséges intelligencát használó virtuális asszisztensének fejlesztése.

A Paluzzi által közzétett képernyőmentéseken látható, hogy a csevegőrobot képes lesz majd válaszolni a felhasználók kérdéseire, és tanácsokkal is el tudja látni őket. A digitális asszisztenshez 30 különféle személyiséget is fejlesztenek, amelyekből választani is lehet.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy mikorra várható az új funkció bevezetése, de Mark Zuckerberg és vállalata többféle mesterséges intelligenciához használható személyiséget is fejleszt, ezeket az Instagramon, a Messengeren és a WhatsAppon állítják majd szolgálatba.

Paluzzi egyébként már korábban is megbízható szivárogtatásaival vált ismertté, például kiszúrta az Instagram fizetős hitelesítési rendszerének nyomait is – több héttel az előtt, hogy a Meta bejelentette volna az érkezését.

Rovatok