Index Vakbarát Hírportál

A mesterséges intelligencia alkalmazását szorgalmazza a Magyar Alvás Szövetség

2023. szeptember 3., vasárnap 18:56

A mesterséges intelligencia rendszerek bevezetésének előkészületei megkezdődtek a Magyar Alvás Szövetségnél.

Az életmódhoz kapcsolódó mesterséges intelligencia alkalmazások széles körben terjednek a világon. A rendszer hatalmas előnyöket kínál az alvás területén is a hagyományos módszerekhez képest, mivel minden korábbinál több és részletekre kiterjedő információkat tud feldolgozni – írja az MTI a Magyar Alvás Szövetség közleménye alapján.

Az új rendszer bevezetésén dolgoznak a Magyar Alvás Szövetségnél is.

Miközben egyre több nemzetközi kutatóintézet és alvás laboratórium alaposan tanulmányozza a mesterséges intelligencia alkalmazásának tudományos feltételeit, szigorú kontrollokat és megfelelési szabályokat alakítanak ki.

A mesterséges intelligencia már most is segítséget nyújt az alvás egészségügy területén

– hangsúlyozza G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

A jövőben a mesterséges intelligencia vezérelheti többek között a precíziós orvoslást, és ezzel a betegellátás új korszakát nyitja meg. A mesterséges intelligencia megoldások mielőbbi gyakorlati alkalmazását szorgalmazza a Magyar Alvás Szövetség

– olvasható a közleményben.

Hozzátették, hogy a mesterséges intelligencia segíthet előre jelezni az alvással kapcsolatos információkat, sőt a kapcsolódó egészségügyi kockázatokat is annak érdekében, hogy jobban aludjanak az emberek.

Rovatok