Index Vakbarát Hírportál

Végre Magyarországra is ellátogat a világhírű pszichoterapeuta

2023. november 7., kedd 12:30

November 18-án személyesen is találkozhatunk a 40 éve praktizáló amerikai Jon Fredericksonnal, aki a forradalmi Intenzív Rövid Távú Dinamikus Pszichoterápia (ISTDP) atyja. Ennek lényege, hogy nem kell évekig pszichoterápiára járni, sokkal gyorsabban szembesülhetünk problémáinkkal, fő élethazugságainkkal.

November 18-án 11:30-tól Jon Frederickson világhírű pszichoterapeuta tart előadást Budapesten Az igaz élet kulcsai – hogyan szabaduljunk meg élethazugságainktól? címmel. Frederickson beszélgetőtársa Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus, bestsellerszerző lesz.

A 40 éves gyakorlattal rendelkező amerikai szakember főtémái a valósággal való szembenézés, a valódi szeretet, az együttműködés.

Jon Frederickson világszerte tart előadásokat és workshopokat, és európai előadókörútja utolsó állomásaként most először látogat Magyarországra. Az előadást laikusoknak és terapeutáknak egyaránt ajánlják, mert olyan mindenkit érdeklő kérdésekre is kaphatunk válaszokat, mint a hogyan ismerjük fel a projekciókat, miért menekülünk a valóság elől, hogyan léphetünk ki az áldozati szerepből, miért dobjuk el álarcainkat, és mi a szenvedés valódi oka?

Frederickson alapvetése az, hogy nem élhetünk hiteles életet, míg mások elvárásainak próbálunk megfelelni, és nem gyógyíthatjuk be sebeinket, amíg nem ismerjük el azokat. Realizálnunk kell mindennapjaink illúzióit, és ha úgy döntünk, hogy hajlandóak vagyunk szembenézni az igazsággal, felszabadult és boldog életet élhetünk. Az egészséges emberi kapcsolatok így képezhetik egy együttműködő, támogató társadalom alapját, jelentőségük túlmutat egyéni érdekeinken.

A beszélgetés előtt Váradi Tibor vallásbölcsész, természetgyógyász, író tart előadást Hála, öröm, boldogság címmel 10 órától. Az előadó azonos címmel megjelent könyve is kapható lesz. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen helyet kapó rendezvényen egyébként mind a három résztvevővel dedikáltathatjuk könyveinket.

Rovatok