Index Vakbarát Hírportál

Ezt kell tenni, ha nem iszik elegendő vizet a kutya

2024. június 20., csütörtök 12:09

Az elégtelen folyadékbevitel nagy probléma a kutyáknál is. Ahhoz, hogy orvosolni lehessen, ki kell deríteni, mi áll a probléma hátterében, ezt követően pedig több módszer is létezik a vízbevitel megnöveléséhez.

A kutyáknak, akárcsak az embereknek, elengedhetetlen a megfelelő folyadékfogyasztás, ellenkező esetben valamennyi testi folyamatukban zavar állhat be, sőt, ha nem iszik a kutya, ki is száradhat.

Fontos tudni, hogy a kiszáradás az ő esetükben sokkal veszélyesebb, ugyanis a hőleadásuk jóval lassabb, mint az embereké.

Számos dolog állhat annak hátterében, hogy a kutya nem iszik elegendő folyadékot. Ezek a következők:

Ha a kutya nem iszik eleget, mindenképp állatorvoshoz kell fordulni. Egészségügyi problémák esetén kezelést igényel a kutya, ahogy az említett mentális panaszokkal is foglalkozni kell.

Hogy mit kell tenni, hogy a kutya rendszeresen igyon vizet, a teljes cikkben olvasható, amely ide kattintva érhető el.

Társkiadványunk, Az Én Kutyám magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia 3 helyszínnel, kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal vár minden érdeklődőt és kutyatartót szeptember 7-én. Látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás, szakmai előadások – mindez egy hatalmas városligeti fesztivál keretében. Ha érdekli a rendezvény, ide kattintva megtekintheti a programot.

Rovatok