Index Vakbarát Hírportál

Így hűtsük a kutyákat kánikula esetén

2024. június 25., kedd 12:21

A jelenlegi tomboló kánikula idején nem lehet eleget beszélni az állatok védelméről. Az egyik legnagyobb veszély a hőguta, aminek bekövetkeztekor a nem megfelelő hűtés a kutya életébe is kerülhet, ezért fontos, hogy hőguta esetén ismerjük a szakszerű hűtési módszereket.

Hőguta esetén a kutyák állapota nagyon gyorsan romolhat, így az első intő jelekre meg kell kezdeni a kutya hűtését. Ellenkező esetben az állat életét vesztheti.

Hőguta fellépésekor a testhő hirtelen 2-3 fokkal emelkedik meg, aminek oka elenyésző esetben stressz vagy izgalom, legtöbbször azonban túlzott fizikai megerőltetés vagy a magas környezeti hőmérséklet. Ilyen mértékű hőemelkedés az egész testet megterheli, zavart okoz a keringési rendszerekben, ahogy a szervek működésében is.

Tünetei az állapot súlyosságától függően az alábbiak lehetnek:

Hogy mit kell tenni hőguta esetén, a teljes cikkben elolvasható, amely ide kattintva érhető el.

Társkiadványunk, Az Én Kutyám magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia 3 helyszínnel, kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal vár minden érdeklődőt és kutyatartót szeptember 7-én. Látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás, szakmai előadások – mindez egy hatalmas városligeti fesztivál keretében. Ha érdekli a rendezvény, ide kattintva megtekintheti a programot.

Rovatok