Index Vakbarát Hírportál

Óvatosan ezzel a nyári csemegével, életveszélyes is lehet a kutyáknak

2024. július 1., hétfő 15:58

A kukoricát örömmel fogyasztják a kutyák, sőt, játszani is nagyon szeretnek vele, pedig könnyen orvosi vészhelyzet válhat a szórakozásból – írja Az Én Kutyám magazin.

A kukoricacsutka a legtöbb zöldségfélével ellentétben nem emésztődik meg, így lenyelve olyan súlyos panaszokat okozhat a kutyáknak, mint a gyomor- vagy bélelzáródás, vagy -perforáció, azaz a gyomor vagy bél kilyukadása. Azonban nemcsak emésztőrendszeri gondokat, de akár fulladást is okozhat egy megakadt csutkadarab. 

A grillezés és a vízparti séták alkalmával ezért fokozottan figyelni kell arra, mit kezd el szimatolni  a kutya a földön. A strandokon szinte mindenhol kapható főtt kukorica, aminek a csutkáját hátrahagyhatják a fürdőzők, vagy a kuka mellől, sőt a kukából is kihalászhatja az eb, ugyanis a kukorica illata roppant csábító számukra.

Hogy mikor kell még fokozottan figyelni, az Én Kutyám magazin cikkében elolvasható, amelyide kattintva érhető el.

Társkiadványunk, Az Én Kutyám magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia 3 helyszínnel, kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal vár minden érdeklődőt és kutyatartót szeptember 7-én. Látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás, szakmai előadások – mindez egy hatalmas városligeti fesztivál keretében. Ha érdekli a rendezvény, ide kattintva megtekintheti a programot.

Rovatok