Index Vakbarát Hírportál

Ez az egészséges nasi több szempontból jobb választás, mint bármely jutalomfalat

2024. július 8., hétfő 08:55

Bármit is esznek a gazdák, a kutyák valószínűleg nagy szemekkel figyelnek abban reménykedve, hogy kapnak néhány falatot. Bár nem minden eb szereti a zöldségeket, és nem is mindegyik adható számukra, van, amelyik kifejezetten előnyös nekik. Ilyen többek közt a zeller is.

A kiegyensúlyozott étrendet követő kutyáknak nincs akkora szükségük a zöldségekre és a gyümölcsökre, mint az embereknek, de ez nem jelenti azt, hogy nem csemegézhetnek, ha szeretik őket. Van néhány olyan étel, ami azonban mérgező lehet a számukra, szerencsére a zeller nem ezek közé tartozik.

A zeller a kutyák számára biztonságos zöldségek közé tartozik. Csemegeként kell etetni, nem étkezés helyettesítőjeként, hacsak az állatorvos másképp nem rendelkezik. De mennyi zellert tudnak megenni a kutyák? A hasonló finomságok nem tehetnek ki a kutya napi étrendjének 10 százalékánál többet. Ebbe kell beletartoznia a zellernek is.

Hogy miért előnyös a zeller, és pontosan melyik részeit fogyaszthatják a kutyák, az Én Kutyám magazin cikkében elolvasható, amely ide kattintva érhető el.

Társkiadványunk, Az Én Kutyám magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia 3 helyszínnel, kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal vár minden érdeklődőt és kutyatartót szeptember 7-én. Látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás, szakmai előadások – mindez egy hatalmas városligeti fesztivál keretében. Ha érdekli a rendezvény, ide kattintva megtekintheti a programot.

Rovatok