Index Vakbarát Hírportál

Rangos nemzetközi versenyen bizonyult a legjobbnak a Corvinus Egyetem csapata

2024. október 25., péntek 11:28

A Budapesti Corvinus Egyetem csapata is részt vett a Sydney International Business Competition (SIBC 2024) elnevezésű versenyen, ahol a magyar csapat bizonyult a legjobbnak a „rövid” esettanulmány-megoldási kategóriában.

A Budapesti Corvinus Egyetem csapata nyerte a Sydney International Business Competition (SIBC 2024) „rövid” esettanulmány-megoldási kategóriáját – tudatta a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Mint írták, a versenyzők üzleti tanácsadói szerepet szimulálva vettek részt a Communiteer nevű ausztrál társadalmi vállalkozás által adott feladat kihívásán. Hatórás időkeretben kellett üzleti megoldást alkotni a szervezet számára, amelynek célja a nemzetközi diákok integrálása és a helyi önkéntesség ösztönzése volt.

A tájékoztatás szerint a rangos QS nemzetközi felsőoktatási rangsorban 18. helyen álló Sydney Egyetem által szervezett októberi eseményen nyolc ország vett részt. A Corvinus csapata, amely Petrovicz Emma, Suzy Shu, Szappanos János és Tóth Róbert hallgatókból állt, egyedüli magyar résztvevőként jutott a döntőbe a Sydney Egyetem és a Washingtoni Egyetem (UW) Foster School of Business csapatával együtt.

Végül a magyar csapat nyújtotta a legmeggyőzőbb megoldást, amely a bevételek stabilitására, a társadalmi hatás mérésére és az önkéntesek koordinációjára összpontosított.

A közleményben idézték Kozma Miklóst, a Corvinus egyetemi docensét, a csapat felkészítő tanárát és mentorát, aki elmondta, hogy rendkívül büszkék erre a kiváló csapatra. „Kivételes megoldásuk és a kiegyensúlyozott teljesítményük hozta el győzelmüket. Öröm volt őket támogatni és mentorálni a hónapokig tartó szigorú felkészülés során” – tette hozzá.

Kozma Miklós szerint ez az eredmény alátámasztja a Corvinus folyamatos tanulást hangsúlyozó küldetését.

Rovatok