Index Vakbarát Hírportál

400 ezres bírság és büntetőfeljelentés az áltudományos cégnek

2014. november 26., szerda 13:18

Hétfőn írtunk arról, hogy furcsán működik a LifeStyle Alternative kft., amely több tucat doménen különböző ritka betegségekről gyárt egyforma videót: mindegyikben azt ígéri néhány szó eltéréssel, hogy az egyébként gyógyíthatatlan betegséget pár hét alatt meggyógyítják. A megoldás egy máshol nem kapható könyv megrendelése, ami valójában csak egy egészséges étkezési tanácsokat osztogató papírhalom.

A céget még márciusban egyik olvasónk feljelentette, az ügyben azonban nyolc hónapig nem történt semmi. Cikkünk megjelenése napján viszont a Fogyasztóvédelem megállapította, hogy még információra van szüksége, majd kevesebb mint egy nap alatt meg is bírságolták a céget

400 ezer forintra,

mivel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, ráadásul kiszolgáltatott csoport (nem gyógyítható betegek) ellen. A kft-t eltiltották a további jogsértéstől is, sőt a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége „az ügy rendelkezésre álló dokumentumai alapján”

csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett.
 
 

Ez az eljárás teljesen külön ügyként folytatódik majd. A fogyasztóvédelmi bírság ellen még 15 napig felebezhet a cég. A kifogásolt honlapok közül a vizsgálat ideje alatt már többet lekapcsoltak, a hivatal azonban archiválta (kinyomtatta) azokat.

Rovatok