Index Vakbarát Hírportál

Hipermarketekben nem árulom, mert ott nem kap szeretetet

2015. május 10., vasárnap 19:34

A természetgyógyászati kongresszuson sok előadó beszélt mindenféle megoldásokról, amiket a hivatalos tudomány nem hajlandó elismerni, nem lehet publikálni. Pedig már tudják a megoldást, az egyetlen dolgot, ami mindenkin segíthet, és most jöttek, hogy terjesszék. Sajnos mindenki másban látta az egyetlen dolgot, így csak káosz maradt a végére a fejemben, hiába akarták doktorok csupa jóval megtölteni. Minden baj oka a gyulladás. Ja, nem: a rezgés. Ja, nem, a rossz étrend. Megtudtuk, hogy az almasav mégsem árt a homeopátiának, van olyan anyag, ami ha kell, lúgosít, ha kell, savasít, igaz, rosszul volt tőle, aki kipróbálta, de ez csak méregtelenítés. A rákot viszont többen is tudták gyógyítani. Czeizel Endrét kitüntették.

Elhatároztam, hogy tényleg nyitott elmével megyek el a XXII. Természetgyógyász kongresszusra, ami igazából sokkal inkább egy termékbemutató, de erről majd később, és hagyom áramlani a pozitív energiákat csít bevonzást életerőt jótékony rezgéseket gondolatokat. Akármennyire is próbáltam nyitott lenni, már a konferencia eleje betette a kaput. Az eseményt megnyitó Dr. Taraczközi István "orvos-természetgyógyász" (akit több előadó csak tanár úrnak szólított) elmondta, hogy

itt szinte mindenki az én tanítványom.

Szóval ez lényegében a Természetgyógyász Akadémia saját rendezvénye. Megtudtuk még azt is, hogy a kiállítótérben majd érdemes lesz kipróbálni  

Az elcsípett beszélgetések alapján a közönség nagy része vagy a természetgyógyászatból élt eleve, vagy masszőr volt mellette, többen pedig pedig saját termékeiket, szolgáltatásukat árulni jöttek a kongresszusra. 

A nyitóelőadás mindjárt egy névtelen hölggyel kezdődött. Könnyek közepette elmesélte, hogyan gyógyult meg édesapja a rákból, hiába mondták az orvosok, hogy már csak 1-2 hónapja van hátra, inkább nem is közölték vele, azt hazudták, májbetegsége van.

Voltak olyan orvosok, akik támogatták az elképzelésünket, hogy a magunk módján fogjuk meggyógyítani.

De a szeretet és a törődés, amit kapott, segített. Nehéz ilyen érzelmekkel teli személyes beszámoló után mit mondani, nyilván mindenki örül a csodával határos gyógyulásnak. Csakhogy itt a határokat teljesen máshogy értelmezték, mint ahogy azt az átlagember szokta, az egész történet csak felvezető volt valamihez, amitől aztán az agyam néhányszor ledobta az ékszíjat.

Vegyes társaság

A meghallgatott előadások között volt két kakukktojás is: egy (szintén dr. ) antropológus a zene erejéről és énekléssel kapcsolatos tudatállapot-módosulásokról, ezekről elvégzett MRI-vizsgálatokról beszélt egy kicsit, aztán nagyjából kultúrtörténetről volt szó.

Az MTA TTK egyik kutatója (a logót is kivetítette) előadásában a mérgező fémekről beszélt, a tudomány mai állásának megfelelően, az egészet pedig kultúrtörténeti keretbe helyezte (a festők milyen mérgező anyagokat használtak). Ezen előadók nem léptek túl szakterületükön. 

Az Aquincum Hotel alsó termében körülbelül 100 természetgyógyász gyűlt össze szombat reggel, nagy részük középkorú nő, de feltűnt néhány fiatal is – akiket később az árusok között láttam viszont. Kérdéseket nem lehetett feltenni az előadások közben és után sem, minden pöccre ment, csengőre be kellett fejezni, párperces csúszás volt a maximum, a közönség itta az előadók szavait.

Pár előadót kivéve mindenki neve előtt ott figyelt a bűvös két betű: dr.

A második előadó a hagyományos tudomány mércéje szerint is tényleg megkapta a címet, Dr. Guba Ágnes ugyanis háziorvos, azaz egyszerűen az orvosi egyetem elvégezésével jár a neve elé a két betű (dr. med. = doctor medicinæ universæ), igaz, utána még szakvizsga jön. 2008-ban a természetgyógyászati akadémiát is elvégezte, mivel  

már az egyetemen sem a kémiai orvoslásban hitt: akkor az elme és a lélek erejében látta a megoldást.

Előadása egészen úgy hatott, mintha tudományos igényességgel járná körül a témát: szerinte a lélek hatalma vitathatatlan, a "nyugati civilizáció állandóan hiányállapotokban szenved" a "vitaminok csak utánzatok", amiknél kicsit jobbak a kivonatok (most a kurkuma a menő), a gyógyszereket viszont nem tudjuk kicserélni, hiszen a természetgyógyász módszerek magukban például nem gyógyítják a rákot, "ha már valaki olvasott internetet, [..] tudja, hogy tartós sikereket betegségekre nem hoznak". 

Az a fránya gyulladás tehet mindenről

Itt már elkezdtem egészen jól érezni magam, talán a végén még valami jó is kisülhet ebből – hatalmasat tévedtem. A lényeg, amennyire megértettem: "úgy születünk, hogy az immunrendszerünk nincs a topon, talán azért mert nem elegendőek a "méregtelenítő folyamatok" (a méregtelenítés a tudomány szerint nem létezik), a mai ember viszont gyógyszerfüggő, "ha elvennénk a gyógyszereket, az emberiség 15 százaléka kihalna". A méregtelenítés meg talán azért nem működik, mert "káros sugárzások érnek minket". Guba viszont meglepetésemre rávilágított, hogy sugárzással teli közegben zajlott az evolúció is, szóval ez furcsa - "de azért az ágyat érdemes arrébb tenni, az segíthet" (a természetgyógyászok egyik irányzata szerint, ha az ágyak mindenféle sugárzási vonalak kereszteződésében vannak, amit ingával mérnek be, akkor nem tudunk jól aludni).

Az előadás végül a természetgyógyászat kritikájaként arra futott ki, hogy a természetgyógyászok ne vegyék el azonnal a betegek gyógyszereit, hogy legyen idő dolgozni velük.  A megoldás meg talán valamilyen "homo sapiensnek való diétában van", de azt nem tudjuk melyikben, mert ő is "45-öt talált az interneten", de az biztos, hogy (figyelem, orvosi szaknyelv jön): "béta-glukánokból több kellene, az omega–3-at növelni, a –6-ot csökkenteni kell", új táplálkozási piramis van kialakulóban, "a gabona érának vége".  Dobhatom ki a müzlimet, pedig teljes kiőrlésű.

Az új táplálkozási rendszer felvezetése egészen Paul Claytonig jutott – aki szerint minden betegségünk annak köszönhető, hogy gyulladás van a szervezetben, legalábbis minden összefügg vele. Azon kívül, hogy ez nem igaz (egy későbbi előadó cáfolta is: "ha nem lenne gyulladás, nem gyógyulnánk meg"), a későbbiekben látni fogjuk, hogy az összes előadás

egyetlen okra vezet vissza minden betegséget, amit gyógyítani tud. Érdekes, hogy, mindenki más okot talált.

A BEMER, ami jó mindenre

Dr. Bodogán Zsolt (sajnos a doktori.hu-ról nem derül ki, milyen doktor), aki magát csak igazgatóként mutatta be a BEMER nevű valamit, amit ma "fizikai vasokuláris terápiának" hívnak. Mivel az egészhez nem értek, csak az előadásból idézném a lényeget, különösebb kommentár nélkül:

A szervezet a kezeléssel Bodogán szerint sokkal több energiát képes előállítani, a mikrokeringés pedig "már a betegségek előtt is zavart lehet, így megelőzésre is jó a BEMER".

Viszont hatékony:

Majdnem kihagytam, hogy kilencven százalékban gyógyítja az impotenciát is. A vérkeringést már harminc másodperc alatt javítja, ezt meg is mutatta egy animáción ("a képen egy egészséges ember, akit krónikus stressz ér"). Van alvásra is terápia, aki használja alváshoz, "hatszoros nyirokérkeringessel büszkélkedhet". A szklerózisos beteg pedig nem tudott járni, de "hat hét után már páros lábbal lépkedett a lépcsőn".

Itt már kicsit összezavarodtam, hiszen az előző előadásban még a gyulladás volt a mindent okozó probléma, amit diétával lehet gyógyítani, most pedig a mikroerek, amit BEMER-rel.

Az emlékezőkerámia megoldja az életünket

Pedig a fejemben csak ezután kezdődött az igazi káosz: Páncsity Ferenc (kivételesen nem doktor) sikeres vállalkozását hagyta ott a baktériumokért, mert "tudatos ember mindennek az okát keresi", ennek jegyében ő "öt éve semmilyen marketba nem ment be". Szerinte a tartósítószerek, adalékanyagok, ízfokozók "pusztítják a belünket". Szerencsére ő

megtalálta a megoldást, a mikroorganizmusokat.

Páncsity szerint a mikroorganizmusok szerepe, hogy "fenntartsák magát a bolygót" (ezzel egyébként a tudomány is nagyjából egyetért), a média viszont nem beszél róla, hogy bolygónk a szakadék szélén áll.

Az előadó szerint az embereket folyamatosan mérgezik, de ő "húsz éven nem vett be gyógyszert", és a "gyökereket kell kezelni, a földet kell egészségessé tenni". Ha jól értettem, ez azt jelenti, hogy mindennek helyre kell tenni a rezgését.

Mert mindennek megvan a maga rezgése (egy magyar professzor is bemérte, állítólag). A pozitív rezgések 200-nál kezdődnek (sajnos nem tudtuk meg, miért pont itt),

egy Buddha-tanításnak 900-as, a Mona Lisának pedig 830-as rezgése van. 

Az is kiderült, ha egy étteremben eszünk, lehet, hogy ízlik az étel, aztán hazamegyünk, és rossz kedvünk van: azért, mert a szakácsnak, aki készítette, rossz volt a rezgése.

A megoldást pedig egy japán kerámia hozhatja el, amit "nem vízzel locsolnak, hanem mikroorganizmusokkal", persze amikor kiégetik, a mikroorganizmusok elpusztulnak, de a kerámia emlékszik rájuk, "marad egy információs lenyomata" és "energiaegyensúlyt hoz létre". Pontosan nem értettem (sajnos pont ennek kifejtésére nem volt idő) mi ez (annyit tudtunk meg, hogy megszűnik a vízkövesedés, ha ezen vezetjük keresztül), de korábban a mikroorganizmusokat három részre osztotta az előadó: erjedést okozó jókra, rothadást okozó rosszakra és opportunistákra. A rezgés a rosszakat pedig

nem megöli, hanem elveszi az életterüket. 

Ehhez pedig már kész termékük is van, az Emóció nevű "étrend-kiegészítő flavonid ital", ami "94 százalékban élő flóra", "nem a betegségeket oldja meg, hanem felerősíti a szervezet ellenálló-képességét", 

rákosoknál visszaépíti a szervezet élőflóra-háztartását.

Ezt Páncsity állítása szerint onnan tudja, hogy "nagyon sok onkológussal dolgozik együtt". Azt állította, "a végstádiumban lévő betegek 70 százalékát vissza tudták hozni vele". Saját történetét is elmesélte, amit ugyan senkinek nem ajánl, mert ez tényleg nincs engedélyezve, de ő vénásan is kipróbálta az Emóciót, az eredmény:

Elmesélt egy történetet is, miszerint kipróbálták cukorbetegen, aki azonnal rosszul lett, de aztán egy orvossal együtt rájöttek, hogy ez azért van, mert

az Emóció nagyon okos, magától tudja mi a dolga, elkezdte levinni a beteg cukrát, viszont adagolta az inzulint is, így túl erős lett a hatás.

Az sajnos nem derült ki, mitől okos az Emóció (biztos emlékszik a mikroorganizmusokra, de hogyan?), és az sem, hogyan mernek embereken kísérletezni vele, ha nem tudják biztosra a hatását, 

ehhez talán a hatóságoknak is lenne néhány szavuk.

Rossz hír lehet, hogy nagykereskedelemben nem árulja a szert, mivel ez "multinacionálisan nem megy", "ennek az anyagnak törődésre, odafigyelésre van szüksége, 

ha nincs meg a szeretet, veszít a rezgéséből.

Azt pedig már korábbról tudjuk, hogy a magas rezgés jó, hiszen a Buddha-tanításnak is az van, Buddha meg, naná, hogy jó. Az előadó a saját kerámiát az úszómedencéjénél használja, "aminek a vízét hat éve nem cserélte", és ma már gyógyvíz", 

olyan rezgése van, aki érzi az energiákat, odajön a medencém mellé, és már ott veri a víz.

Kiderült még, hogy van az Em-bio nevű termék (ez valami olyasmi, mint a fenti kerámia, csak folyékonyan), ami úgy működik, hogy "30 litert belőle összekeverünk 300 liter vízzel",: ez egy mezőgazdasági, hát, valami ami átadja a talajnak a megfelelő rezgéseket.

Képes elűzni a kártevőket, mert "minden kartétvő alacsony rendű lény", alacsony a rezgése, a magas rezgésben nem jól érzik magukat, és akkor elmennek.  Az előadó később nem tudott válaszolni arra a saját maga által feltett kérdésre, mi lesz akkor, ha az egész Földet kezelik Em-bióval, hova mennek a kártevők, "talán majd nem fognak szaporodni".

Az viszont megtudtam még, hogy az Em-bio a komposztban lévő vegyszereket is elbontja, 

a savas földet lúgosítja, a lúgosat pedig savasítja.

 Az sajnos nem derült ki, mi a különbség az Emóció és az Em-bio között, reméljük, azért az arcunkat nem savasítja vagy lúgosítja, el, hiszen előbbiről az is kiderült, hogy bár az előadó "soha nem kent magára semmit", "ez a világ legjobb kozmetikuma, mert benne van a rezgés, a kerámia, amiről beszéltem – sajnos kifejteni most nincs idő –, de beleviszi azt az információt".

A természetgyógyászok összevissza beszélnek, de megvan a megoldás

A rezgések elvontsága után igazán keményen ért talajt az agyam, hogy aztán lefagyjon: Dr. Szabó Zsolt feltette az összes olyan kérdést, ami alapján egy rendes tudós megkérdőjelezné az eddig bemutatott módszereket:

Szabó lendületes előadása szerint a lényeg a rákos sejtek elpusztítása, az immunrendszer erősítése és a gyulladás csökkentése. Ehhez pedig "tényeken alapuló gyógyításról szóló anyagok kellenek".

Szerencsére ők megtették, amire az átlagembernek nem lehet ideje: tudták, hogy a kurkuma jó
(segíti a gyulladások gyógyító erejét is – ezzel cáfolta Dr. Guba Ágnest), de nem, hogy melyik, és átnézték a kurkuma és a rák kapcsolatáról szóló 2887 lektorált tudományos kutatást, és összerakták a legjobb kombinációt megfelelő kurkumával, komlóval, gyömbérrel és rozmaringgal (ezt úgy lehet tudni, hogy ezek a legfontosabbak) Live Naturals márkanéven.

Sajnos a kapcsolódó kutatásokat "nem lehet publikálni", bár az nem derült ki, miért. Itt tehát az immunrendszer erősítése volt a lényeg, amire a megoldás a legjobb kiegészítőkkel összepakolt kurkuma.

Czeizel nem tudta átvenni a díjat

A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége Pro Natura et Vita díjat adott "Prof. Dr. Czeizel Endre, orvos, genetikus részére társadalmi méretű, ismeretterjesztő, felvilágosító tevékenységéért". Czeizel a díjat nem tudta átvenni, mert kemoterápiás kezelése miatt nem hagyhatta el a kórházat. A díjat nevében lánya vette át, az orvos viszont levélben köszönte meg a természetgyógyászoknak, akikkel mindig is jó kapcsolatot ápolt, korábban intézetén belül külön részleget is létrehozott nekik.

Ha tudnám, hogy működik, Nobel-díjat kapnék

Nagyon vártam a "Klinikai homeopátia pajzsmirigy betegségek esetén" című előadást Dr. Földi Ágnestől (jó a tipp, háziorvos), aki egy testvérpárról beszélt (jó sok orvosi szakszóval megpakolva), egyiküknek pajzsmirigy-túlműködése, másikuknak pedig alul-működése volt. Földi elmondta, hogy "a homeopátia a hasonlóság elvére épül – hígításban  kapja a beteg, amilyen gondja lenne egyébként" ( arról, hogy ez mennyire működik, itt írtunk korábban ). 

A beteget "akadémiai orvoslás diagnosztikai eszközeivel diagnosztizáljuk, aztán homeopátiás tünettant készítünk", hangzott a szakzsargon. a kezelés pedig "előzmények és lelki tulajdonságok alapján megállapított". 

Földi igyekezett cáfolni, hogy a homeopátia placebo lenne, ehhez két klinikai vizsgálatot hozott, az egyik megállapította, hogy a homeopátia nem hatékonyabb, mint a placebo. Földi szerint persze az volt a baj, hogy a kísérletet nem homeopátia orvos tervezte. "Miért mutatok be egy ilyen kísérletet? Ennek az a nagy tanulsága

homeopátiás orvos az avikát 5-ös (?) ch-ban, a brióniát 5-ös ch-ban nem használja, hiszen tudja, hogy pont nem alkalmas a vérzések csillapítására.

"Ez a kísérlet, ha egy homeopátiás orvos tervezte volna, alkalmatlannak bizonyult volna". Viszont bemutatott egy másik kísérletet, amit "valódi homeopátiás orvosok vezettek, és "alkati kezelést is kaptak a betegek. Természetesen ebből kiderült, hogy a homeopátia hatásos.

Földi szerint a kritikák onnan jönnek, hogy a "homeopátia hatásmechanizmusát nem lehet kémiai szabályokkal leírni – kvantumfizikai szabályokkal lehet ezeket leírni – ha többet tudnék erről mondani, Nobel-díjra is esélyes lennék". 

A fent említett testvérek természetesen pár hónap alatt meggyógyultak, ezután még egy kísérlet bemutatása következett: "az öcsém hívott fel, aki állatorvos; itt a Cinke nevű ló, és szeretnének homeopátiás javaslatot adni" Sajnos Földi nem látta a lovat, "de nagyon érzékeltesen sikerült elmesélni a tüneteit", így tudott megfelelő kezelést adni a bőrirritációra. 

Csak egy dologtól rémült meg nagyon: nem kérdezték meg, hogy adják be a bogyókat a lónak. Attól féltem a végkimenet valamilyen erőszakos anális felhelyezés lesz, de aztán kiderült, hogy a szájába adás helyett almában adták a lónak a homeopátiát, Földi pedig attól tartott, hogy az almában lévő

savak majd tönkreteszik a gyógyhatást, de nem ez történt, csak gyógyított.

Az nem derült ki, hogy akkor a homeopátia milyen viszonyban áll a fent bemutatott módszerekkel, most akkor a mikrokeringés, a rezgések vagy a táplálkozás-e az igazi probléma, a gyógymód pedig a speciális öntözés, mindenféle kúra, diéta, Bemer-készülék vagy a bogyók. A lónak viszont azóta már csikója van.

Ennyi érdekes ellentmondásos információ után már muszáj volt kiszellőztetni a fejem, de az egész megfogott annyira, hogy a mekiben azért a light kólára nyomjak rá (igaz a közepén kifogyott, és simával töltöttem fel a poharat, talán ez belefér). Érdekesség, hogy nem kellett ötszáz métert sétálnom, hogy beleütközzek az első alternatív, akarom mondani komplementer, vagyis, akarom mondani, ahogy legújabban hívják, integratív medicinákat áruló boltba.

Rovatok