Index Vakbarát Hírportál

Behazudta a rákot az egészségblogger

2015. július 27., hétfő 10:12

Belle Gibson alternatív gyógymódokkal foglalkozott, az egészségről blogolt. Meg azt hazudta, hogy rákos volt. Lebukott, most az anyja a médiában könyörög, hogy hagyják békén a lányát, szerinte

kis hazugságok beleférnek.

Az anya, Natalie Dal-Bello két hónappal ezelőtt még egy magazininterjúban azt mondta, mélyen megbántotta és nagyon mérges lánya viselkedése miatt. Most meg kegyes hazugságnak nevezi lánya tettét. „Belle hazudott egyet 23 és fél évesen. És akkor mi van?” – mondta a Herald Sunnak.

Gibson egy alkalmazást, a Whole Pantryt készített a témában, és könyvet is kiadott ezzel a címmel, amelyben egészséges receptek és tanácsok voltak. Gibson azt állította,  többféle rákot meggyógyított azzal, hogy megváltoztatta életmódját és alternatív terápiákat használt. 

Az Australian című lap azonban kiderítette, hogy Gibson sosem szenvedett ráktól. Nem is tudott bemutatni semmilyen bizonyítékot. A könyvét és az alkalmazását is visszavonták az Apple appstore-ból, az ügyet a rendőrség is vizsgálta, de nem lett belőle semmi.

Rovatok