Index Vakbarát Hírportál

Fogyókúratippek túlsúlyos szurkolóknak

2014. január 21., kedd 11:19

Egy skót tanulmány szerint könnyen lefogyhatnak azok a férfiak, akik ugyanannak a focicsapatnak drukkolnak, és közös céljuk, hogy leadják a fölösleges kilókat – írja az MTI.

Egy kutatócsoport 12 hetes projektet indított; a helyi futballklubokkal együttműködve dolgozták ki a fitnesz- és életmódprogramot, amit 374 túlsúlyos focidrukkeren teszteltek. Egy évvel később a résztvevők kb. öt kilót fogytak, és tartották is a súlyukat. Ezzel szemben az a 374 férfi, aki csak várólistára került, nem büszkélkedhetett hasonló eredménnyel.

A glasgow-i kutatók szerint az eredmények igazolják, hogy a férfibarát testsúlycsökkentő programok működhetnek. A vizsgálatba bevont 748 férfinak táplálkozási tanácsadót és testsúlyvezetési tippeket adtak, de csak a résztvevők fele játszhatott a heti edzéseken a helyi profi fociklubok edzőivel.

A testsúlyvezetést és a megfelelő étrendre való odafigyelést gyakran tévesen női dolgoknak tekintik, ami azt jelenti, hogy néhány férfi ódzkodik a már létező testsúlyvezetési programoktól – mondta Kate Hunt, a Glasgow-i Egyetem munkatársa.

Hunt szerint a férfiak is hajlandók tenni azért, hogy lefogyjanak, csak a megfelelő feltételeket kell biztosítani. A résztvevőknek tetszett, hogy a klubok edzőitől kaptak bátorítást, felvilágosítást és edzési lehetőséget. Úgy tűnik, a drukkerek klubokhoz fűződő személyes kapcsolata és hűsége életmódváltásra sarkallhatja őket.

Rovatok