Index Vakbarát Hírportál

A Google beszáll az öregedés elleni harcba

2014. szeptember 4., csütörtök 11:29

Bár június vége óta a Google kénytelen biztosítani a felejtéshez való jogot az interneten, az öregedéssel járó felejtés ellen nagy erőkkel akar fellépni. Szerdán ugyanis bejelentették, hogy az általuk alapított élettudományi cég, a Calico másfél milliárd dolláros együttműködésbe kezd az AbbVie nevű biogyógyszerészeti céggel, hogy együtt kutassanak az időskori betegségek új kezelési módjai után.

Két fiatal cégről van szó, a Calicot tavaly szeptemberben alapította a Google, hogy technológiai innovációkkal segítsen hosszabb és egészségesebb életet élni, az AbbVie pedig szintén tavaly önállósult az Abbott Laboratories nevű cégtől. A közös munka fő célja, hogy segítse a különböző neurodegeneratív, vagyis az idegrendszert támadó betegségek és a rák elleni küzdelmet.

Art Levinson, a Calico vezetője szerint az együttműködés nagy lökést ad majd a cégnek, hogy jobban megértsék az idősödés tudományos hátterét, és új terápiás eljárásokat eredményezhet a betegeknek világszerte. Richard Gonzalez, az AbbVie igazgatója is nagy lehetőségeket lát a partnerségben.

A megállapodás értelmében a két cég először 250-250 millió dollárból létrehoz egy kutatás-fejlesztési csúcsközpontot San Fransisco környékén, majd később további 500-500 millióval fogják támogatni az ott folyó munkát.

Rovatok