Index Vakbarát Hírportál

Utolsó erejével vitamint reklámoz Czeizel Endre

2014. szeptember 12., péntek 15:15

Dr. Czeizel Endre, a leukémiával küzdő híres orvos-genetikus péntek délelőtt a Szent Margit Kórházban bejelentette a Dr. Czeizel magzatvédő multivitamint, ami abban különbözik az eddigi hasonló, kismamáknak ajánlott készítményektől, hogy:

nincs benne minden, csak ami a terhes anyáknak kell.

Ennyi.

Ez a gyakorlatban a Dr. Czeizel 1 nevű készítménynél, amit a tervezéstől a várandóság 12. hetéig kell szedni:

A Dr. Czeizel 2-1 a terhesség 13. hetétől a végéig ajánlott, ebben:

Állítólag mindez azért jó, mert csak tudományosan bizonyított összetevők kerültek bele, abból is csak, ami fontos, semmi felesleges. A készítményekről nagyjából ennyit érdemes elmondani, és ez elég sokat el is mond róluk. A vitaminokat egyébként a Qpharma forgalmazza.

Czeizel Endre

Ehhez vajon milyen vastag bőr kell?

A bejelentés legérdekesebb része maga a sajtótájékoztató volt. Az eseményt a Szent Margit Kórház konferenciatermében tartották, nagyjából egy kisebb kórterem méreteit kell elképzelni. Természetesen Czeizel Endre még mindig ismert, még mindig hívószó, nem beszélve a körülményekről, így nagyon sokan voltunk. Mindenkinek maszkot kellett húzni – ez még érthető, az már kevésbé, hogy miért kellett ekkora terembe összezsúfolni az újságírókat.

A tömegnyomort tetézte három várandós kismama, egyikük kisgyerekkel (maszk nélkül). Az újságírókat megkérték, hogy ne Czeizel állapotára kérdezzenek, ami viszonylag álszent dolog, hiszen nyilván mindenki kíváncsi volt erre is, mióta köztudott, hogy kiújult a leukémiája. Még ez is érthető lenne, de utána még azt is kérni, hogy csak a termékkel kapcsolatban hangozzanak el kérdések – no, ez már az az igazi pr-tempó, amihez vastag bőr kell.

Ha tényleg csak a termék volt érdekes, akkor miért kellett odahozni

A kórházban egyébként nagy a forgalom, Tarlós István két órakor a felújított kardiológiai osztályt adja át.

Rovatok