Index Vakbarát Hírportál

A kávé jót tesz az erekciónak

2015. május 27., szerda 15:30

Texasi kutatók kiderítették, hogy naponta 85-170 milligramm koffein elfogyasztása 42 százalékkal csökkenti a veszélyét annak, hogy a férfiaknak merevedési zavaruk legyen. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a kevesebb az néha több: 171-303 milligramm elfogyasztásával már csak 39 százalékos volt a csökkenés.

A Plos One tudományos lapban publikált tanulmány 3700 férfi vizsgálatára épül, akiktől megkérdezték, hogy az előző 24 órában mennyi koffeint fogyasztottak. Bár a vizsgálatok szerint a kövér és túlsúlyos emberek merevedési problémáin segített a kávé, ugyanez nem volt igaz a diabéteszesekre. Mint azt David Lopez, a tanulmány vezető szerzője kifejtette, a diabétesz a merevedési zavarok egyik legfőbb kockázati tényezője.

Természetesen a korral is hanyatlik a pénisz merevedési képessége: a negyvenévesen a férfiak 40 százaléka, 70 évesen a 70 százaléka küzd ilyen problémával.

A kutatók azt is megemlítik, hogy bár az energiaitalokban is nagy adag koffein van, azokkal hosszú távon rosszul járhatunk, mert a cukros löttyök rendszeres fogyasztása diabéteszt okozhat.

Lopez úgy véli, vizsgálati eredményeik keményen alátámasztják az erekció és a koffein kapcsolatát.

Rovatok