Index Vakbarát Hírportál

Egy hónapig a térdére varrva hordta a kezét egy kínai férfi

2015. július 17., péntek 15:49

Átmenetileg a térdéhez oltották a leszakadt kézfejét egy kínai férfinak, akit munkahelyi baleset ért. A műtét végül sikerült, állapota javulóban van, és már az ujjait is meg tudja mozdítani – írja az MTI.

A férfit a közép-kínai Hunan tartomány Hsziangtang nevű városában érte a szerencsétlenség, amelyben bal kezét levágta egy gép. Mivel a helyi kórházban kizárólag az amputáció lehetősége merült fel, átszállították a tartományi központ jobban felszerelt és több szakemberrel ellátott Hsziangja nevű kórházába, ahol 2013-ban egy orvoscsoport már végzett hasonló visszavarrásos műtétet.

A sérült idegek és inak gyógyulásához azonban több időre volt szükség, ezért az operáció kezdetéig a kezét ráoltották a beteg térdére, hogy addig is biztosítsák a kézfej vérellátását. Hiszen ha túl hosszú időn át nem kap vért egy végtag, akkor a szövetek elhalnak, és akkor már nem is lett volna értelme a visszavarrással próbálkozni.

A férfi kézfeje több mint egy hónapon át kapcsolódott a térdéhez, és amikor az orvosok elérkezettnek látták az időt, egy 10 órás műtéttel visszaoperálták az eredeti helyére.

Rovatok